Schilderijen Olav Agema in de Nachtegaal

Op zondag 19 juni van 17:00 tot 22:00 is de opening van de tentoonstelling van schilderijen van Olav Agema uit de Geerdinkhof.  Hij is

geboren in 1937 in de stad Groningen en zegt:’Schilderen is voor mij een uit de hand gelopen hobby, waar ik naast fietsen, zeilen en tennissen veel rust en voldoening in kan vinden. Ik heb mijn opleiding gehad aan de Vrije Kunst Academie: De Leuwenburg onder leiding van Steven Janzen. Daarna nog 2 jaar portretschilderen bij MK 24 in Amsterdam. Ik werk niet volgens een vooraf bepaald thema, maar kies mijn objecten op basis van emotie. Een onderwerp moet mij raken, ik moet het mooi vinden en aan de hand van een tekening of een foto mijn eigen compositie en kleurstelling bepalen. Vooral figuratieve schilderkunst heeft mijn voorkeur.’
Grubbehoeve 38. voor openingstijden zie de Facebookpagina van De Nachtegaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *