Resto VanHarte Nachtegaal verhuist naar Gouden Leeuw

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte opent op donderdag 5 oktober een nieuw restaurant in Cultureel Centrum Gouden Leeuw aan Gouden Leeuw 900. Tijdens de opening krijgen buurtbewoners de kans om mee te denken over de invulling van deze locatie. Uiteraard is een heerlijk driegangendiner en entertainment onderdeel van het programma. Wil jij je handen uit de mouwen steken, actief meedenken en je samen met je buren inzetten voor een betere buurt? Kom dan vooral langs en doe mee!

Er zijn zes Resto VanHarte-locaties in Amsterdam. En daar is iedereen van harte welkom om voor vijf euro een driegangendiner te eten. Er draaien al jaren twee Resto’s van VanHarte in Amsterdam Zuidoost; elke dinsdag is het Resto geopend in Buurtcentrum Holendrecht en elke donderdag in de Nachtegaal in Grubbehoeve. Wegens sluiting van de Nachtegaal is dat laatste Resto verhuisd naar Cultureel Centrum Gouden Leeuw. Het Resto is elke donderdag geopend vanaf 17.30 uur, het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via Resto VanHarte of bel 0900 900 3030 (10 ct/min). Kinderen zijn ook welkom.

“Eenmaal aan tafel ontstaat vanzelf een prettig gesprek.”

Resto VanHarte-manager Anke van Hage heeft veel zin om er wat van te maken in de Gouden Leeuw. “Iedereen is bij ons van harte welkom, ook als je niet uit de buurt komt. Ons streven is om mensen met verschillende culturele achtergronden in ons Resto te krijgen. Ook studenten zijn bij ons van harte welkom. Eenmaal aan tafel met een lekkere maaltijd, ontstaan de prettige gesprekken vanzelf. Daarnaast is het Resto ook een gezellige plek om betekenisvol vrijwilligerswerk te doen.”

Geef je Buurt een Boost

Het programma van de opening is onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost. Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in achttien steden in Nederland. De activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om meer buurtbewoners bij elkaar te betrekken en te activeren en dus de buurt een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte het afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale Resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt, Werken in de Buurt en Leren in de Buurt. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *