Reggae Lake Festival in Gaasperpark: wekenlang deels afgesloten voor recreanten

Op zaterdag 19augustus en zondag 20 augustus wordt aan de Gaasperplas het Reggae Lake Festival weer gehouden.  Op zes podia kunnen bezoekers en omwonenden genieten van bands als UB40, Alborosy, Steel Pulse, Maxi Priest en Barrington Levy. Ook draaien diverse dj’s reggae en dancehall muziek. Kijk hier voor meer info. 

Festivaltijden
Zaterdag 19 augustus: 13:00 uur tot 23:00 uur
Zondag 20 augustus: 13:00 uur tot 23:00 uur

Op- en afbouwperiode
Afsluiting terrein en start opbouw: vrijdag 11 augustus
Afbouw: maandag 21 augustus tot en met donderdag 24 augustus (tot uiterlijk 20:00 uur)

Tijdens het evenement en tijdens de op- en afbouwperiode zijn grote delen van het recreatiegebied niet toegankelijk voor recreanten. Vanaf de start van de opbouwperiode tot en met het einde van de afbouwperiode wordt het festivalterrein gezien als bouwterrein dat met hekken wordt afgezet.  Zo worden fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden afgesloten als deze binnen het evenemententerrein vallen. Op onderstaand kaartje zie je waar je wel en niet terecht kunt.

LET OP: Het naaktrecreatiegebied is tijdelijk verplaatst naar de zuidzijde van de Gaasperplas.

Reggae Lake Festival raadt bezoekers af om met de auto komen. Er is dit jaar wel voor de zekerheid een parkeerterrein ingericht naast boerderij Langerlust aan de Provincialeweg 24. Pendelbussen brengen bezoekers naar de bushalte naast metrostation Gaasperplas en vice versa.

Geluid
Tijdens het evenement wordt rekening gehouden met de opstelling van de geluidsapparatuur om geluidsoverlast te voorkomen en ziet de organisatie toe op de toegestane geluidsnormen. Toch kan het voorkomen dat het geluid in de directe omgeving hoorbaar is. De organisatie van Reggae Lake ziet erop toe dat de opgelegde geluidsnormen niet worden overschreden. Tijdens beide festivaldagen wordt het geluid op het terrein en op diverse punten in de omgeving gemeten.

Soundchecktijden
Zaterdag 19 augustus: 11:00 – 13:00 uur
zondag 20 augustus: 11:00 – 13:00 uur

Contact
Mocht je toch (geluids-)hinder ervaren tijdens het festival, dan kun je contact opnemen met de organisatie van het Reggae Lake Festival, via telefoon 06 16 57 34 46 69 of mailen naar buurt@reggaelake.nl

Overlast van evenementen kun je ook melden via de website van de gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/meldingen of telefonisch via 14020. Overlastmeldingen tijdens het festival worden geregistreerd en doorgegeven aan de festivalorganisatie en handhaving.

Heb je nog een klacht na afloop van het evenement? Dan kun je deze indienen via www.amsterdam.nl/klachten

3 reacties op “Reggae Lake Festival in Gaasperpark: wekenlang deels afgesloten voor recreanten”

  1. Met de metro is het festivalterrein uitstekend te bereiken.
    Toch staan de auto’s jaarlijks fout geparkeerd in het groen. Geen handhaving!

    Om nog maar te zwijgen van de lawaai overlast en het vele zwerfvuil.

    Ja, ik ben een oude zeurende bewoner. Ik weet het.

    Stille groet,

  2. Hoorde zojuist denk ik soundcheck 18.08.2023. Rond 18.10. Was maar even. Hoop niet dat de bassen 2 avonden zo gaan klinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *