Grachtenfestival ook in ZO: Gouden Leeuw en NoLimit

Bij het Grachtenfestival (van 11 tot en met 20 augustus), denk je niet meteen aan Zuidoost. Maar de organisatie heeft bedacht dat ook in stadsdelen zonder grachten het festival thuishoort. Gelukkig maar, want nu zijn er vier prachtige en gratis concerten in de Bijlmer! Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal.

Op vrijdag 18 aug in NoLimit om 20:00 uur het Ildo Nandja Trio
Ildo Nandja is een uiterst getalenteerde contrabassist en zanger uit Mozambique die inmiddels gevestigd is in Rotterdam. Hij probeert met zijn muziek de wereld een stukje vrediger te maken.  Zijn pianotrio dat wordt aangevuld door Robert Koemans op piano en Jens Meijer op drums is net zo rustgevend als dat het een energieboost kan geven. Hun geluid mengt PanAfrican rhythms met melodieën in de genres jazz, Europese en moderne wereld muziek. De muzikale diversiteiten weerspiegelen de individuele ervaring van ieder lid waardoor er een combinatie ontstaat van explosief experimenteel en eclectisch geluid.

Foto: het Ildo Nandja Trio

https://www.grachtenfestival.nl/lokatie/jazzcafe-nolimit

Op zaterdag 19 augustus / 14:00 uur  in Gouden Leeuw nr 100, een jazzoptreden van:
Frank Groenendijk (tenorsaxofoon) en Linus Eppinger (gitaar), twee ontzettend talentvolle muzikanten die de laatste jaren naam maken in de Nederlandse jazzscene. De heren zijn samen onderdeel van de succesvolle band The Hi-Stakes, waarmee ze dit jaar onder andere op het North Sea Jazz Festival spelen. Voor dit concert zullen ze een aantal van hun favoriete jazzstukken uitvoeren, dat belooft een prachtige middag te worden!  Duur: 1 uur. 

https://www.grachtenfestival.nl/lokatie/gouden-leeuw

Op zondag 20 augustus / 11:00 uur in Kazerne Reigersbos, Remmerdenplein 100
Maak kennis met Jeline Weening, een veelzijdige saxofoniste met een warme soulvolle sound en een passie voor swing jazz, r&b, funk, soul en moderne jazz. Ontdek haar betoverende klanken en laat je meevoeren op een muzikale reis vol virtuositeit en emotie.
Jonathan Dafgård is een gepassioneerde gitarist die een opwindende mix van stijlen creëert. Met zijn indrukwekkende gitaarspel en unieke artistieke visie betovert hij het publiek. Mis deze kans niet om live te genieten van zijn talent en ervaar een avond vol dynamiek en muzikale magie.
Ontdek de sensationele saxofoonklanken van Jeline Weening en de betoverende gitaarklanken van Jonathan Dafgård. Laat je verrassen en geniet van een onvergetelijke ochtend vol muzikale virtuositeit en emotie.

https://www.grachtenfestival.nl/lokatie/kazerne-reigersbos

Op maandag 14 augustus / 17:00, in Kinderboerderij ‘t Brinkie, Meerkerkdreef 27

https://www.grachtenfestival.nl/lokatie/kinderboerderij-t-brinkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *