Rechter: Open Air te groot

Volgens een artikel in Het Parool van 5 mei biedt het bestemmingsplan voor de Gaasperplas geen ruimte voor een grootschalig evenement als Open Air. Stadsdeel Zuidoost heeft in 2012 en 2013 dus ten onrechte een vergunning verleend voor het tweedaagse dansfeest.

Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vastgesteld in een zaak die was aangespannen door de bewonersvereniging Nellestein tegen de afgifte van de vergunningen. Het bestemmingsplan voor het gebied staat slechts lichte recreatie toe. De rechter is het met de bewonersvereniging eens dat een festival met veertigduizend bezoekers niet tot die categorie behoort.
De uitspraak heeft geen gevolgen voor de komende editie van Open Air. Het stadsdeel liet tijdens de zitting al weten in het geval van een ongunstige uitspraak gebruik te zullen maken van de bevoegdheid om de organisatie een vrijstelling te geven. Die maakt het mogelijk om het evenement door te laten gaan, ondanks de beperkingen in het bestemmingsplan.
De rechter is het niet met de bewonersvereniging eens dat het festival negatieve gevolgen heeft voor de flora en fauna in het gebied. Uit onderzoek door bureau Waardenburg naar de gevolgen van het evenement voor de natuur blijkt dat geen sprake is geweest van verstoring van de broedvogels, mede dankzij de maatregelen die de organisatie had getroffen.
Op advies van de rechter komen de partijen later deze maand bij elkaar om onder leiding van een mediator te praten over het festival. Lees HIER het hele artikel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *