Pokémons in Amsterdam Zuidoost

POKÉMON GO is nu ook in Nederland als app te downloaden én te spelen uiteraard. Spelers zoeken overal en ook in Zuidoost naar virtuele monsters, Pokémons. Via de camera van hun mobieltje zien ze de echte wereld. De maker van het spel (Niantic) heeft er een virtuele laag aan toegevoegd waardoor er op straat, op een plein, in het bos of bij het water ineens een virtueel wezen kan opduiken.
De grap van het spel is om Pokémons te vangen, te trainen en met elkaar te laten vechten.

Sommige instellingen vinden het helemaal niet grappig. Zo kreeg opokemon_amc400ok het AMC onreglementair bezoek: ‘We hebben al meerdere groepen mensen aangetroffen, die met hun mobieltje aan het speuren waren; ook op verboden plekken. Blijkbaar zit er één in het ziekenhuis, maar we hebben geen idee waar’.
Het AMC heeft een week geleden via social media spelers opgeroepen om niet naar het ziekenhuis te komen. Mocht de ‘zieke’ Pokémon gevonden worden ‘dan belooft het Academisch Ziekenhuis goed voor hem te zorgen’.

Bedrijven of organisaties die niet willen dat hun gebouw of terrein wordt gebruikt voor het spel Pokémon Go kunnen daartoe een verzoek indienen via de website van de ontwikkelaar van het spel, Niantic.

Dat dit spel in de openbare ruimte niet zonder gevaar is, meldden diverse nieuwsmedia al.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *