Plein Bonte Kraai krijgt facelift

Van maandag 14 november tot vrijdag 23 december wordt gewerkt aan de tijdelijke inrichting en groot onderhoud van het plein voor buurthuis de Bonte Kraai. De werkzaamheden veroorzaken wat hinder. Tijdens de werkzaamheden blijven buurtcentrum  De Bonte Kraai en Medisch Centrum Kraaiennest bereikbaar.

Tijdelijke inrichting plein

In 2014 en 2015 hebben bewoners met het stadsdeel een ontwerp gemaakt voor de tijdelijke inrichting van de groenstrook naast metrostation Kraaiennest, waar tot 2003 het winkelcentrum Kraaiennest stond. Bewoners hebben toen ook  wensen geuit voor het plein bij de Bonte Kraai. Het stadsdeel heeft toegezegd om te kijken of een deel van de ideeën kan worden gerealiseerd op het moment dat de bestrating van het plein in het kader van regulier onderhoud moet worden vernieuwd. Dit gaat in november gebeuren.

Een aantal ideeën van bewoners kan worden uitgevoerd: er komen bedriegertjes (dit zijn waterstralen die onverwacht omhoog schieten), plantvakken, heesters, bankjes, fietsnietjes en een haag rond het parkeerterrein. Het ontwerp kunt u vanaf 11 november HIER vinden.

Planning

Op het plein voor de Bonte Kraai wordt gewerkt van maandag t/m zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Er wordt gestart met het verwijderen van de oude bestrating. Vervolgens wordt er nieuwe bestrating aangebracht en worden de nieuwe bestrating, bankjes, bedriegertjes, beplanting, etc. geplaatst.

Tijdelijke maatregelen

De  werkzaamheden veroorzaken enige geluidsoverlast zijn en voetgangers moeten om het werkterrein heen lopen. Tijdens de werkzaamheden blijven buurtcentrum  Bonte Kraai en het Medisch Centrum bereikbaar voor bezoekers en leveranciers. Ook het parkeerterrein blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Bouwplannen ‘Nieuw Kraaiennest’

De inrichting is tijdelijk, omdat het plein en de groenstrook bestemd zijn voor bebouwing. Als de bouwwerkzaamheden over een aantal jaar van start gaan, zullen de bedriegertjes, de bankjes en de fietsnietjes worden verwijderd en op een andere plaats worden hergebruikt.

Zie HIER voor protesten tegen mogelijke bebouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *