Plannen Natuurzoom

Vertegenwoordigers van stadsdeel Zuidoost gaven vanavond op de inloopbijeenkomst in het SouthEast-gebouw uitleg over de uitvoering van project Natuurzoom voor bewoners rond de Bijlmerweide.
De Bijlmerweide, De Diemen, Diemerbos, Gaasperplas, Gaasperzoom, De Hoge Dijk en Ouderkerkerplas zijn de belangrijkste natuurgebieden van die verbinding.
De plannen moeten obstakels voor dieren en planten wegnemen. Er werd uitleg gegeven over het ontwerp dat ondermeer bestaat uit natuurvriendelijke oevers, faunatunnels, poelen en moerasvegetatie.

Daarnaast werden grote kaarten en ontwerptekeningen getoond. De plannen zijn ook al aan Werkgroep Bijlmerweide gepresenteerd.

Meer over de plannen om de obstakels aan te pakken, worden eerdaags gepubliceerd op de website van de gemeente. Tot 5 april 2017 is reactie op de plannen mogelijk. Die worden vervolgens bestuurlijk voorgelegd. Stadsdeel Zuidoost en groenGebied Amstelland stellen het plan omstreeks juli definitief vast.

Voor bewoners (rond) Reigersbos is morgen, woensdag 29 maart, van 18.00 uur en 21:00 uur de uitleg over de plannen in de Openbare Bibliotheek Reigersbos, Rossumplein 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *