Plannen K-buurt krijgen vorm

In grote getale waren de bewoners van de K-buurt naar de lunch van vrijdag 29 juni op het plein voor de Bonte Kraai gekomen. Niet alleen broodjes en nasi, ook ‘food for thought’ in de vorm van presentaties door de masterstudenten van Wageningen die een tussenstand kwamen geven en reacties horen. Een groep internationale experts van  www.theurbanpublic.com lunchte mee. Een van de studenten merkte op ‘deze levendigheid te willen vasthouden.’

Het was een zonovergoten dag en de bijeenkomst kon niet stuk. Aan tafels onder partytenten zochten bewoners verkoeling en praatten met de studenten over de plannen. Enkele opvallende zaken: activiteiten niet alleen binnen (Bonte Kraai), maar ook buiten te laten plaatsvinden, een grotere waterplek, het hart van de K-buurt meer naar de Kameleon trekken, de metrolijn een drager te laten zijn en geen barrière te laten vormen, de ateliers (Kruitberg) meer naar buiten te laten treden.

De Masterstudenten van Wageningen Universiteit maken een eindpresentatie in het kader van KbuurtNextLevel. Het Ontwikkelbuurtentraject K-buurt wordt ook besproken. Over enkele weken is het plan af en wordt het aan het stadsdeelbestuur aangeboden.

Het bezoek aan de K-buurt maakt deel uit van de AESOP (www.theurbanpublic.com , relearning public spaces), een Europees netwerk van onderzoekers, docenten en praktijkmensen op het gebied van planning en ontwerp en gebruik van publieke ruimte. De grote vraag is: hoe krijgen we een kloppend hart? en kan, in het licht van de groei van de stad, de publieke ruimte van iedereen blijven, geen leeg dood plein maar juist aanjager van creativiteit en ontmoetingen en ontwikkelingen.

Eind augustus, begin september komt er een speciale bijeenkomst, georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam, UvA, over hoe het participatietraject is verlopen.

In de K- buurt zijn bewoners druk bezig met nieuwe vormen van participatie en activatie van onderop. Buurtplatform Hart voor de Kbuurt startte traject ‘’KbuurtNextLevel’’ Meer info op www.facebook.com/KbuurtNextLevel en www.1104enzo.nl

De lunch is mogelijk gemaakt door de  verbeter-de-buurt-partners met speciaal dank aan Wageningen Universiteit en Albert Heijn.

Kun je er niet bij zijn? In de online deelmap  www.bit.ly/KpleinOpslag zit een folder ‘’ TrajectWageningenStudenten’ .
[nggallery id=196]

Eén reactie op “Plannen K-buurt krijgen vorm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *