Parkeertoerisme naar Laag Kouwenoord

Bewoners van Kantershof die aan Laag Kouwenoord wonen parkeren hun auto soms in deze wijk omdat het voor hun makkelijk te belopen is. Consequentie hiervan is toename van parkeerdruk in de wijk Laag Kouwenoord. Ook parkeren houders van gesloten parkeerplekken in Laag Kouwenoord hun auto’s voor het gemak buiten en bezetten hiermee vrije plaatsen. De bewoners van Laag Kouwenoord moeten hierdoor hun auto’s soms op de stoepen parkeren, wat parkeerboetes van Handhaving oplevert. De voorzitter van Bewonersvereniging KoKoKo van de wijk Laag Kouwenoord, Kofi Kwarteng Yeboah, verzoekt de bewoners van Kantershof om hun auto’s te parkeren in Kantershof zelf. De bewoners hebben immers eigen parkeerplaatsen en er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid.

Hieronder de brief die KokoKo stuurde:

Beste buren,

Afgelopen dagen zijn er parkeerboetes uitgedeeld in onze wijk aan auto’s die op de stoep geparkeerd staan. Hierbij attenderen wij u er op om uw auto(‘s) te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van €90 + €7 aan administratiekosten. 

Als Bewonersvereniging zijn wij op de hoogte van de parkeerdruk in de wijk. Wij zijn bezig met diverse oplossingen. Zo zijn wij in gesprek gegaan met de beheerder van parkeergebouw Kouwenoord, hebben we contact met de Bewonersvereniging Kantershof om hun bewoners te verzoeken niet in onze wijk te parkeren, en hebben we een oproep gedaan aan houders van de gesloten parkeerplekken om hun auto’s daarin te parkeren.

Op de late avond en in de vroege ochtend zijn gemiddeld 28% van de parkeerplaatsen in de parkeerhoven onbezet. Dit komt neer op circa 25 parkeerplaatsen. Bij deze herhalen we deze oproep: als u een eigen gesloten parkeerplaats hebt, wilt u daar dan uw auto parkeren, zodat de andere parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor andere buurtbewoners?

Wij willen u wijzen op de mogelijkheid om uw auto te parkeren in de parkeergarage Kouwenoord (naast flat Kouwenoord en tegenover Kouwenoordweg). De maandelijkse huurkosten bedraagt  € 35,34 inclusief BTW per maand. Voor aanvullende info, zie www.laagkouwenoord.nl.

Samen zorgen wij als bewoners voor een goede buurt, door rekening te houden met elkaar en elkaar op een vriendelijke manier durft aan te spreken.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten, Bewonersvereniging KoKoKo van de wijk Laag Kouwenoord

www.laagkouwenoord.nl

info@laagkouwenoord.nl

www.facebook.com/bewonersverenigingkokoko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *