Parkeerbordje bij carports

Alle carports op Kantershof zijn sinds kort voorzien van bordjes ‘Verboden te parkeren’. In opdracht van de VvE Carports Kantershof heeft All in Bouwservice – van de broers Vucic op Kantershof – deze geplaatst. Vanaf de aanrijdrichting zijn de bordjes aan de kopse kanten van de carportblokken gemonteerd.

Veel bewoners van Kantershof hebben het al eens meegemaakt dat hun parkeerplek bezet was door (bezoekers van) anderen. De bordjes moeten een einde maken aan het ongevraagd parkeren. Of de bordjes ook ‘s avonds opvallen, moet de toekomst leren.

7 reacties op “Parkeerbordje bij carports”

  1. De redactie ontving per mail een reactie van de buurtregisseur over deze kwestie. Zie hieronder:

   ‘Ik las op jullie site dat er parkeerbordjes op de carports zijn aangebracht. Op één van de reacties las ik vervolgens dat volgens de VvE de politie zou wegslepen indien er toch geparkeerd zou worden.
   Dit is niet correct.
   Indien er iemand illegaal parkeert in een carport staat hij op dat moment op eigen- en privé terrein. Wij zijn niet bevoegd om op eigen terrein weg te slepen. De eigenaar van het terrein moet dus zelf het voertuig (laten) verwijderen. Veel sleepbedrijven laten zich niet inhuren voor deze werkzaamheden omdat ze beducht zijn voor schadeclaims van de eigenaren van het weggesleepte voertuig.
   Ook de eigenaar van de carport moet hier op bedacht zijn.
   Vorig jaar heb ik dit ook uitvoerig besproken met de VvE en sterk gepleit voor fysieke afsluiting van de carports. (klaphekje, ketting o.i.d.)
   Ik heb er begrip voor dat vanwege de hoge kosten er niet voor deze oplossing is gekozen en ik hoop dat de bordjes afdoende zijn.
   Met vriendelijke groet
   Gerard Lokhorst, Buurtregisseur Kantershofbuurt’

 1. Bij mij was het net WEER zover. En er was nergens anders plek om te parkeren. Ik ga niet 10 minuten lopen van mijn huis parkeren en dan savonds in het donker in mijn uniform op hoge hakken naar huis lopen terwijl ik 280 euro betaal voor een carport. Met andere woorden ik sta recht voor mijn carport geparkeerd. Ik hoop dat het niet strafbaar is om mensen de uitgang van priveterrein te blokkeren?!

  Misschien kan er een wat groter bord aan het begin van de wijk komen?

 2. En vanavond staat er weer iemand. Ik denk dat ik gewoon niet meer ga betalen voor mn carport. Hij lekt al jaren, andere mensen parkeren er en er worden kennelijk andere dingen gedaan met het geld wat ik betaal.

 3. Beste Bewoners van Kantershof,

  Ik ben niet zo lang geleden in Kantershof komen wonen. Kort geleden heb ik een brief ontvangen van de VVe Carports of ik het jaarlijks bedrag wilde overmaken. Gelukkig heb ik dit nog niet gedaan en zal dit waarschijnlijk ook nog niet gaan betalen. Wat blijkt namelijk juridisch hebben wij als bewoners die betalen voor onze plekken geen poot om op te staan.
  Bel de politie en die komt misschien langs om je vervolgens te vertellen dat hun niets voor je kunnen betekenen. Simpel om de volgende reden: Juridisch is er al die jaren dat de VVe bestaat niets gedaan om de betalende bewoner te beschermen. Een bord dat RECHTSGELDIG is aanvragen bij de gemeente moet toch geen probleem zijn lijkt mij? Simpel is de oplossing volgens de politie. Naast een rechtsgeldig verkeersbord met ‘ verboden te parkeren’ het kenteken van de auto die op de parkeerplaats hoort is al voldoende reden voor de politie om de illegale auto in de Carport weg te slepen.

  Met andere woorden: onze betaalde plekken daar kan en mag een ieder parkeren juridisch gezien. Bovenstaande is mij in persoon en aan Maartje vannacht verteld door de politie.

  1. Beste reageerders op dit item,

   Als V.v.E. bestuur en leden hebben wij bepaalde rechten en plichten als het gaat om de carports. Als bestuur en leden doe je zo veel als je kunt om overlast te voorkomen. In dit geval als het gaat om foutparkeren maar ook lees ik over de lekkages.

   Om te beginnen met de foutparkeerders: hierover is een vraag en antwoord te vinden op de website van de V.v.E: http://www.carportskantershof.nl onder het kopje Actueel nieuws. Daarin valt te lezen dat de politie niet veel kan doen. Het betreft hier parkeren op eigen en niet openbaar terrein. Zie hiervoor ook de reactie van de buurtregisseur in dit item. Wel kunnen zij contact opnemen met de eigenaar en indien er contact is en zullen ze de foutparkeerder sommeren de auto te verwijderen.
   Het is overigens een probleem dat al jaren speelt en moeilijk te verhelpen is. Door de borden op de hoeken te laten plaatsen meenden we de parkeeroverlast te verminderen maar op dit moment lijkt dat niet te lukken. “Rechtsgeldige” borden zijn geen optie. De gemeente heeft ons laten weten hier geen medewerking in te verlenen en zelf mag je zo’n bord niet op de openbare weg plaatsen. De nu geplaatste borden op de hoeken van de carportunits zijn in overleg met dezelfde gemeente ontwikkelt en daarmee juridisch net zo geldig als die van de openbare weg. Het probleem is alleen dat bezoekers ze negeren. Net als overigens sommige door bewoners zelf geplaatste verboden te parkeren bordjes.
   Op dit moment hebben we met extra parkeeroverlast te maken doordat een aantal openbare parkeerplaatsen in sommige carports overdag zijn afgezet. Blijft staan dat het heel vervelend is dat de bezoekers menen te moeten parkeren op onze eigen carportplaatsen. Wat er nu gedaan kan worden is de politie bellen via 0900-8844 met het verzoek om hulp door hen contact met de eigenaar van de fout geparkeerde auto op te laten nemen. Weg laten slepen is ook een optie maar duur en zie de kosten maar te verhalen op de foutparkeerders. Zie hiervoor ook de reactie van de buurtregisseur.

   Voor wat betreft de lekkages. Op dit moment zijn er aannemers benaderd om offertes uit te brengen voor een nieuw dak. Sinds 2010 wordt hier aan gewerkt. Er waren echter eerst onderzoeken naar de staat waarin de daken verkeren nodig voordat je een dak kunt plaatsen. Nu zijn we zo ver dat het duidelijk is dat een nieuw dak mogelijk is. Indien alles voorspoedig verloopt zullen de renovatiewerkzaamheden eind 2013 van start kunnen gaan. Hou de website in de gaten en kom naar de binnenkort te houden Algemene Ledenvergadering. Tot die tijd worden lekkages verholpen waar mogelijk. Mits ze worden gemeld bij de beheerder. Zonder melding is het niet duidelijk waar de overlast zich bevindt en kan een eventuele oplossing ook niet worden aangereikt.

   Mocht u een lekkage willen melden, nog vragen hebben of oplossingen? Neem dan contact op met de beheerder De nieuwe Wereld via 020 4181816 of de secretaris van de V.v.E. Ze zijn meer dan welkom.

   Met groet,
   Christiènne van Gelder-Nibte
   Bestuursvoorzitter V.v.E. Carports Kantershof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *