Park op tunneldak: later en minder

Volgens Ronald Duvivier van de facebookgroep Gaasperdammertunnel gaat de oplevering van ‘het park’ op de tunnel wat langer duren. Hij schrijft: ‘Op slechts enkele plekken kunnen bomen en struiken worden geplaatst. Nadat de grond voor 6 jaar in depots heeft gelegen is de samenstelling zo slecht geworden dat bomen planten geen zin heeft. Om de grond te verbeteren is er rogge aangeplant, deze wordt in 2021 omgeploegd en verbetert de zuurstofhoeveelheid. In het plantseizoen 2021/2022 worden de acht plantsoenen dan van bomen en struiken voorzien. Nog wat langer wachten dus. Het is niet anders. Als er beter was gepland dan kon er nu al worden geplant.’ Foto: artist impression Rijkswaterstaat

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marina Barink
Marina Barink
4 januari 2021 17:43

Besten, dat het later zou worden, daar had ik al een voorgevoel van, heel gek. Maar dan denk ik ‘zoiets zie je aankomen’, manage de aanplant en vervang dan die aarde! Zodat je wel op tijd kunt planten. En de aanplant acht de Kantershofwoningen voor de geluidsschermen? Hier hoeft geen… Lees verder »

Margreet Elderkamp
Margreet Elderkamp
5 januari 2021 18:19

Park op het Tunneldak, Inderdaad een forse tegenslag dat de grond te slecht blijkt en de bomen er nu nog niet kunnen groeien. Hoewel ik ervan uit ga dat de parkontwerpers en aanleggers terzake kundige mensen zijn wil ik toch graag mijn gedachten kwijt. Het plan is mogelijk zo nieuw,… Lees verder »