Aparte inzameling van kerstbomen, waar?

Deze jaarwisseling is de inzameling van de kerstbomen anders dan u gewend bent. Na de feestdagen kunt u op ruim 1100 plekken in de stad uw kerstboom neerleggen. Deze bomen worden van 4 januari tot en met 1 februari 2021 apart ingezameld.
Van 4 januari tot en met 1 februari 2021 kunt u uw kerstboom elke dag neerleggen op 1 van de inzamelpunten. Kijk hier voor de verzamelpunten in de K-buurt.
Haal alle versieringen uit de boom, en leg hem kaal op de inzamelplek. Dan kunnen we uw kerstboom duurzaam verwerken tot o.a. compost.
Leg de kerstboom op de juiste locatie om overlast te voorkomen.

Inzameling kerstbomen vóór 4 januari 
Wilt u uw kerstboom vóór 4 januari aanbieden? Geef uw kerstboom mee met het grofvuil. Kijk in de afvalwijzer voor de ophaaldag in uw straat. Leg de kerstboom aan de rand van de stoep. Zet niks naast of tussen de afvalcontainers.
Lever de boom in bij bij 1 van de Afvalpunten. Kijk op www.amsterdam.nl/afvalpunten voor de adressen en openingstijden.

Duurzaam kerstboomcadeautje
U kunt uw boom ook inleveren op twee bijzondere locaties in stadsdeel Zuid en stadsdeel West. In ruil voor uw kerstboom krijgt u daar een duurzaam product gemaakt van kerstbomen. Enkele ondernemers stellen dat cadeau beschikbaar. U kunt kiezen uit een huisparfum van Foret Atelier, een vette kaars van Cascoland of een bijenhotel van Stadshout.

Stadsdeel Zuid (Stadionplein t.h.v. 29)
4 januari tot en met 10 januari tussen 11.00 – 15.00 uur
Inzameling i.s.m. Kerstbomen Amsterdam
Stadsdeel West (Wachterliedplantsoen)
vrijdag 8, 15 en 22 januari tussen 11.00 -15.00 uur.
Inzameling i.s.m Earthlab.nu

Bedrijven en scholen
Maakt u gebruik van het reinigingsrecht? U kunt dan de kerstboom op dezelfde manier aanbieden als bewoners.
Heeft u een commercieel contract voor uw afval? Lever de kerstboom dan in bij uw eigen afvalinzamelaar of bij 1 van de Afvalpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *