Oude scooters NIET de stad in

Al enige tijd staan nieuwe verkeersborden aan de gemeente- en stadsdeelgrenzen. Vanaf 1 januari 2018 geldt er in Amsterdam een milieuzone voor brom- en snorfietsen van 2010 en ouder. Uitgangspunt is dat iedereen heeft het recht om schone en dus gezonde lucht in te ademen. Daarom neemt de gemeente Amsterdam extra maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Milieuzones moeten zoveel mogelijk vervuilende voertuigen weren.

Op dit moment gelden er al milieuzones voor vrachtverkeer en bestelwagens. Per 1 januari 2018 komen daar ook milieuzones voor taxi, touringcar en brom- en snorfietsen bij.

Check je brommer of scooter
Staat jouw brom- of snorfiets bij het RDW geregistreerd met een Datum Eerste Toelating (DET) van 2010 en ouder, dan mag jouw voertuig de milieuzone niet in. De milieuzone geldt voor zowel brom- als snorfietsen, met 4-takt- en 2-taktmotoren.

Ontheffing
Onder bepaalde voorwaarden is een ontheffing aan te vragen voor gehandicapten, oldtimers en scooters waarbij de motor is vervangen door een schonere motor
Beschik je over een stadspas met een groene stip, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie.

Kentekencheck
Vul de kentekenchecker in op de website van de gemeente en kijk of jouw brom- of snorfiets vanaf 1 januari 2018 nog toegang heeft tot de milieuzone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *