Oranje Fonds steunt met 8.000 euro telefoonnummer ´Samen Zuidoost´

Het telefoonnummer 06–27 51 48 48 en de actielijn ´Samen Zuidoost´ werd medio maart door Venzo, deelnemer van het Social Pact, via whatsapp opgezet om bij te dragen aan het indammen van het coronavirus en de gevolgen hiervan. Dankzij deze bijdrage van het Oranje Fonds werkt Venzo toe naar duurzame ondersteuning, om zorgvuldig onderhoud en het inspringen op hulpvragen mogelijk te maken.
Het initiatief is bedoeld als laagdrempelig middel om bewoners, informele en formele partijen sneller met elkaar in contact brengen.

Om op die manier sneller hulpvragen te beantwoorden voor (kwetsbare) bewoners die door reguliere stedelijke voorzieningen minder snel worden bereikt. Het steunnummer is bedoeld voor bewoners die normaal dicht bij elkaar en met elkaar binnen hun gemeenschap in contact staan. Dit initiatief is essentieel om bewoners bij elkaar te brengen via een laagdrempelig medium voor informatie, advies, ondersteuning en uitwisseling.
Het steunnummer groeit in aantal deelnemers, maar voor zorgvuldig onderhoud en stevige promotie is er aandacht nodig. Deze financiële middelen zullen vooral hiervoor worden ingezet. Niet slechts tijdens de maatregelen vanwege de corona-uitbraak, maar ook daarna. Deze acute ondersteuning draagt bij aan duurzame hulp voor wanneer de maatregelen over zijn en verontrustende sociale gevolgen naar grote waarschijnlijkheid toenemen. Zoals stijgende eenzaamheid, mensen die dierbaren verliezen of mensen die nog dieper in schulden en andere problematiek raken. Door dit steunnummer zullen bewoners in Amsterdam Zuidoost tijdens en ook zeker na de maatregelen elkaar bij staan.
Personen kunnen aansluiten door een bericht te sturen naar 06–27 51 48 48 of door de QR-code op de website van Venzo te scannen https://venzo.co.nl/groepsapp-samen-zuidoost-groeit
Venzo waardeert de ondersteuning van het Oranje Fonds! Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *