Open dag Waterclubs Gaasperplas

Zeilen, kanoën, surfen en drakenboten: het kan allemaal op de Gaasperplas. Op zondag 12 mei houden de zeilvereniging, de kanovereniging en twee drakenbootclubs samen een open dag. Iedereen, jong en oud, kan dan met de verschillende watersporten kennis maken. En natuurlijk kan iedereen daarbij het water op. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur.

De watersportverenigingen huizen aan de noordzijde van de plas, achter Nellestein, aan het Langbroekpad.

• De zeilclub organiseert regelmatig zeilwedstrijden op de Gaasperplas. Nieuwe leden krijgen instructie van ervaren zeilers.

• De kanoërs organiseren regelmatig toertochten met kajaks of open kano’s; beginnende leden kunnen gebruikmaken van verenigingsboten. Op de open dag kunnen bezoekers zich opgeven voor cursussen voor beginners/niet-leden.

Drakenbootvaren is een teamsport en een wedstrijdsport. In grote boten van 13 meter lengte varen 14 tot 20 peddelaars. Aangevuurd door een trommelaar en geholpen door een stuurman leggen de peddelaars zo snel mogelijk de 200, 500 of 2000 meter af.

• De Eerste Hollandse Drakenboot Club doet per jaar aan zo’n zeven wedstrijden mee. Daarnaast organiseert ze ook toertochten, door de grachten van Amsterdam, over het Gein, de Vecht en soms op de Linge.

• Concrete Dragons, de andere drakenbootvereniging aan de Gaasperplas bestaat 16 jaar en telt 30 leden. Als wedstrijdteam varen zijn nationale en internationale wedstrijden.

Bij alle clubs zijn de faciliteiten uitstekend, is de sfeer en onderlinge samenwerking goed en zijn de tarieven buitengewoon vriendelijk. Verder spannen de clubs zich in maatschappelijk opzicht in: er wordt gezeild met gehandicapten, de Gaasperplas wordt schoongehouden en er wordt regelmatig samengewerkt met mensen van het Sportloket Zuidoost en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, onder andere door een serie kanomiddagen en zeilmiddagen met leerlingen van basisscholen.

Zie voor meer informatie over de verenigingen : www.kvgaasperplas.nl, www.zeilvereniging-gaasperplas.nl, www.ehdc.nl, www.concretedragons.nl.

Op zondag 26 mei houdt Gaasperplas Windsurfing zijn open dag. Hierbij is iedereen van harte uitgenodigd om zelf, vanaf 12:00 uur, te ervaren hoe het is om op een surfplank te staan. Zie: www.gaasperplaswindsurfing.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *