Open Dag De Toevlucht

Op zaterdag 24 juni is er weer open dag bij de vogel en zoogdierenopvang De Toevlucht. Wilt u een jonge vosje van dichtbij bekijken of zien hoe een eekhoorn geflest wordt? Op het moment zitten er veel  jonge vogels en wilde zoogdieren.
De Toevlucht krijgt jaarlijks meer dan 5000 zieke en gewonde dieren binnen. Sommige dieren zitten kort andere zitten een langere tijd bij ons. Het is nu de drukste periode van het jaar. Dagelijks worden er gemiddeld 50 dieren binnen gebracht door verschillende dierenambulances.
Op het moment zitten er 12 jonge vosjes in de opvang. En heel veel kraaien, kauwen, eksters en merels die van zonsopgang tot zonsondergang gevoerd moeten worden. Verder een ooievaar, lepelaar, jonge ransuilen, egels, eenden, zwanen,  duiven in alle soorten en maten en nog veel meer.

-Onze dierenarts Marno Wolters gespecialiseerd in exoten, tevens werkzaam bij Artis en stichting Aap en dierenarts Piet Hellemans van het tv programma Beestengeluk komen langs om over hun specialisme te vertellen.

-Een vogelringer komt verschillende vogels ringen.

-De kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak komt boeken signeren.

-Kinderen kunnen zich de hele dag laten schminken en een kijkje nemen in een dierenambulance.

-In de middag mogen kinderen onder begeleiding van de dierverzorgers verschillende dieren die weer helemaal gezond zijn loslaten.
Het volledige programma staat op Facebook en www.toevlucht.nl.

De Toevlucht is te vinden in het park de Bijlmerweide gelegen tussen de wijken Geerdinkhof en Kantershof in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *