Open Art Route Zuidoost

In het weekend van 14, 15 en 16 september 2012 vindt de eerste editie van Open Art Route Zuidoost plaats. Drie dagen lang een smeltkroes van kunst en cultuur op uiteenlopende locaties kriskras door de Bijlmer. Exposities in broedplaatsen worden afgewisseld met live performances, street art en filminstallaties. Open Art Route Zuidoost kun je lopend of per fiets doen.

Hilde Berghoef
Hilde – van het project Buurvrouw en Buurvrouw en wonend op Kantershof – heeft nu een werkplaats op Kruitberg 1002 BB: Atelier Berg. ‘Mijn atelier ligt aan de achterkant van de flat Kruitberg, naast metrolijn 53, halte Kraaiennest. Het is het tweede atelier op de begane grond, gezien vanaf winkelcentrum De Kameleon. De buitenkant is geel.’ Binnen laat ze zien wat je allemaal met sieraden kunt doen. ‘Kom eens langs’, nodigt ze uit.

Ontdek en ontmoet Zuidoost
Tien creatieve platformen zoals CBK Zuidoost, Imagine IC, Metro54 en FATFORM hebben van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september een eigen programma samengesteld. In totaal tonen meer dan 140 kunstenaars hun creativiteit op verschillende, opvallende locaties. De route leidt de bezoekers onder andere langs de Bijlmerflats, de parkeergarage Klieverink en het ArenaPark.

Krachten gebundeld
Open Art Route Zuidoost wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Annet Zondervan, directeur CBK Zuidoost: “Er gebeurt heel veel op gebied van hedendaagse kunst en cultuur in Amsterdam Zuidoost. Om liefhebbers te prikkelen naar dit stadsdeel te komen, hebben we besloten onze krachten te bundelen en samen dit kunstweekend te organiseren. Met dit evenement willen we bovendien Zuidoost op de kaart zetten als serieuze locatie voor nieuwe Nederlandse kunst.”
De Open Art Route Zuidoost moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Open Art Route Zuidoost
Actuele informatie over alle deelnemers en de activiteiten is te vinden op de Facebook-pagina van Open Art Route Zuidoost. De openingstijden van deelnemende organisaties variëren van 11:00 uur tot 18:00.

Vanaf vandaag is het routeboekje met plattegrond gratis verkrijgbaar bij alle deelnemers. Daarnaast wordt het boekje verspreid op de Uitmarkt, de Dag van 1000 Culturen en op diverse locaties tijdens Open Art Route Zuidoost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *