Oogstfeest wormenhotel in het zonnetje

Een jaar lang hebben 25 bewoners van Kantershof en twee klassen van de basisschool Samenspel in Kantershof de wormen in hun Wormenhotel gevoerd. Het rauwe keukenafval, fruitresten en klein tuinafval brachten zij naar het Wormenhotel. Daarom was er zaterdag 14 maart feest. De kinderen speelden spelletjes en kregen een aardigheidje. De ouderen dronken koffie of thee. En voor iedereen werden er verse wafels gebakken. Toos Tuin gaf uitleg bij het Wormenhotel en hielp bij het oogsten van de compost en het percolaat.

Bacteriën en schimmels hebben de plantenresten eetbaar gemaakt voor de wormen. En gezamenlijk hebben zij een prachtige voedingsbodem gemaakt voor kamerplanten en tuinplanten. Bij deze compost maakten de wormen ook een zeer voedzaam percolaat. Dit percolaat wordt ook wel wormenthee genoemd. Het is een zeer sterk geconcentreerd vloeibare plantenvoeding, een soort plantenelixer De compost wordt verdeeld en gebruikt door de Wormenvoerders van het Wormenhotel Kantershof.

Om te laten zien dat er nog veel meer mogelijk is stond er ook een elektrokar bij het Oogstfeest. Met zonnepanelen is deze elektrokar zelfvoorzienend. In de electrokar is van alles te zien van een kookgastransitie. Zonder aardgas kun je ook goed, makkelijk en lekker elektrisch koken. De elektrokar is belangeloos beschikbaar gesteld door de stichting CO Force. Deze stichting ondersteunt en stimuleert alle bewoners initiatieven op het gebied van verduurzaming en de energietransitie.  Dennie Armelita, energiecommissaris van de Stichting CO Force was ook aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Kijk hier voor een fotoreportage:

.

Eén reactie op “Oogstfeest wormenhotel in het zonnetje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *