Nieuwe periode bouw Gaasperdammertunnel

Het wordt steeds rustiger voor de omwonenden van de Gaasperdammerweg, of beter gezegd: de Gaasperdammertunnel. De naam prijk al op de tunnel. Dat bleek op de druk bezochte informatiebijeenkomsten die Rijkswaterstaat in het Planetarium had georganiseerd.

Twee jaar na het begin van de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg en de aanleg van een drie kilometer lange tunnel, breekt er een nieuwe fase aan. Vier van de vijf betonnen buizen zijn bijna klaar. De komende tijd wordt gewerkt aan de afbouw van de tunnel en de wegen, de technische installaties afgebouwd en uitgebreid getesten.

Kijk hier voor het introfilmpje. 

Enkele weetjes:

-er is speciaal een brede gleuf tussen de wegdekken van de brug over de Gaasp gelaten om licht door te laten. Voor de fietsers en voetgangers er onder.

-de luchtkwaliteit zal worden gemeten bij de gele huizen in Kantershof. Bij windstilte of oostenwind kunnen straks uitlaatgassen onze wijk in komen. Bij de mondingen van de tunnel zal de luchtkwaliteit afnemen, is de verwachting. Wel zou de kwaliteit volgens een rapport van TNO uit 2010 in 2020 onder de norm blijven.

-Langs de Langbroekdreef gaat de gemeente onderzoek doen naar de bouw van woningen.

-de hellingbaan voor fietsers en voetgangers wordt niet 6 maar 4 procent. Da’s makkelijker.

-In februari 2018 gaat de nieuwe brug over de Gaasp open en de nieuwe afrit naar de Kromwijkdreef.

De A9 is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dan voert IXAS van middernacht tot 8:00 uur ’s ochtends tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht verschillende werkzaamheden uit.

Op 25 november zijn er rondleidingen voor omwonenden. U kunt zich hier daarvoor opgeven.

Rijkswaterstaat hield op 31 oktober en 1 november een informatiebijeenkomst voor omwonenden met een kleine informatiemarkt en een plenaire presentatie. Hieronder prijkt de naam al op de rand van de brug. FOTO TUNNELNAAM:  RIJKSWATERSTAAT 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *