Nieuw: Professor Joop van Stigtpark

Het park tussen de flats Groenhoven en Gouden Leeuw heeft een naam gekregen: het Professor Joop van Stigtpark. Op vrijdag 13 december zal portefeuillehouder Urwin Vyent hier het nieuwe naambordje onthullen. Joop van Stigt was de architect van deze bijzondere flats, gebouwd in 1974 en 1975.

Gouden Leeuw bestaat uit tien woontorens met in totaal 400 appartementen en Groenhoven uit acht woontorens met in totaal 431 appartementen. Ze bevatten uitsluitend koopflats en zijn vernoemd naar boerderijen die in de omgeving gestaan hebben.

De flats kunnen opmerkelijk worden genoemd, omdat ze volledig anders van opzet waren dan de meeste andere woningen in de Bijlmermeer, de ‘honingraatflats’ die hier eind jaren zestig zijn gebouwd. De architect heeft de gebouwen een structuralistisch karakter gegeven. De gebouwen bestaan uit vele min of meer dezelfde, kleinere eenheden, met een vierkante vorm.

Een zoon van Van Sitgt, André, met wie hij samenwerkte, zal bij de opening aanwezig zijn. Joop van Stigt is in 2011 overleden. De onthulling is vanaf 16.00 uur, op… het Professor Joop van Stigtpark.

Beeld: VvE Groenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *