Neem een kijkje in de tunnel

Rondleidingen door Gaasperdammertunnel. Sinds 1 december is er elke vrijdag van 14.30 tot 17.00 uur een tour over de bouwplaats en door de Gaasperdammertunnel. De aanmeldingen voor december zijn niet meer mogelijk (VOL). Voor januari is nog plaats, dus bent u geïnteresseerd, reageer dan snel.

Nu de ruwbouw van de tunnel klaar is worden in de tunnel alle technische installaties geplaatst en getest, zodat in 2020 het verkeer veilig door de tunnel kan rijden.
De komende periode werkt IXAS aan de afbouw van de brug over de Gaasp, knooppunt Holendrecht (zie de recente berichten hierover) en de tunnel.

Om deze nieuwe fase te vieren, organiseren Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS voor inwoners uit Amsterdam rondleidingen. Vanaf januari kunnen geïnteresseerden weer elke vrijdag aan een rondleiding meedoen over het bouwterrein en door de tunnel.
NB In de derde week van de maand is de rondleiding op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Bezoekers gaan met een ‘gids’ de tunnel in en lopen door een deel van de tunnelbuizen. Onderweg horen zij alle ins en outs over hoe de tunnel is gebouwd en krijgen geïnteresseerden uitleg over de technische systemen in de tunnel.

Aanmelden op de site van Rijkswaterstaat.

Beeld: RWS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *