Natuurclub op Wagner schooltuin

De Brede School heeft veel (na)schoolse activiteiten. De Natuurclub is er één van. Een aantal kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisscholen Samenspel en Wereldwijs op Geerdinkhof deden eraan mee. Maandagmiddag 28 januari was alweer de laatste keer van het seizoen 2012-2013.

Vanuit de schooltuinen (A. Wagner en Gaasperdam) zijn er zes educatief medewerkers in dienst van Stadsdeel Zuidoost. Op schooltuin A. Wagner – aan de Bijlmerweide – zijn dat meester Kees Wabeke en juf Marita Rutgers. In totaal zijn er 6 educatief medewerkers in dienst, 4 daarvan doen ook brede school activiteiten.
Er gebeurt veel op de 10 – 14 bijeenkomsten van de Natuurclub. De kinderen leren de natuur vanuit veel invalshoeken kennen en bekijken; natuurlijk koken hoort daar ook bij. Zo heeft de groep vogels geteld in de winter en werd de ijsdikte gemeten. Dennenappels werden met pindakaas bewerkt om de vogels bij te voeren; de kinderen mochten zelf champignons kweken en bakken. Een opgevangen egel werd weer vrijgelaten, bomen gevoeld en natuurlijk… erin geklommen.

Als afsluiter stond pizza maken en bakken op het programma. Omdat het de laatste keer was mochten ouders, oma’s en broertjes of zussen ook meekomen.
De buitenkeuken stond al klaar toen de kinderen aankwamen en alle ingrediënten waren aanwezig. Meel, olie, paprika, ui, champignons, geraspte kaas etc. Het deeg kneden was een kliederige aangelegenheid, maar er werd zichtbaar plezier aan beleefd. Toen het deeg gereed was kreeg iedereen een bolletje en mocht de ‘bodem’ op een eigen plankje uitrollen en beleggen. Juf Marita hielp waar nodig mee. Meester Kees had de (buiten)pizza-oven al opgestookt en bakte in enkele minuten de pizza’s van de kinderen. Ze waren dik tevreden met het eindresultaat en de pizza’s werden snel verorberd. Enkele ‘dames’ deden spontaan de afwas.
Na afloop kreeg iedereen een herinnering mee naar huis.

Voor diegene die er niet bij kon zijn: bekijk hier alle 20 foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *