Na de ‘hoop’ het insectenhotel

De vrijwilligers van Werkgroep Bijlmerweide gaan aanstaande zaterdag 18 mei de natuur weer helpen (bouwen). Het wordt een insectenhotel. Vorige maand is alweer de derde broeihoop opgebouwd achter Kantershof.
De vrijwilligers verzamelen om 10.00 uur op Bijlmerweide Noord voor de manege. Ligt je hart bij de natuur en heb je zin om een handje te helpen, kom dan langs.

Insecten zijn vooral nuttig bij het bestuiven van de bloemen. Maar veel tuinen en plantsoenen zijn veel te “aangeharkt” en netjes gemaakt zodat er steeds minder plek is voor deze diertjes. Vooral de solitaire bijen, lieveheersbeestjes, vlinders, maar ook roofinsecten zullen zo’n hotel erg op prijs stellen.

insectenbijlmerweideHet insectenhotel wordt vooral opgebouwd uit rietstengels en stengels van berenklauwen. Deze zijn hol van binnen en lang genoeg om als woonplaats te dienen. Verder zullen er houten blokken met voorgeboord gaatjes en mos gebruikt gaan worden. Alle materialen zijn reeds verzameld, evenals het karkas (waarschijnlijk houten pallets).
Het hotel wordt opgebouwd en geplaatst in de buurt van de eerste ringslangbroeihoop, naast het fietspad richting de volkstuintjes.

De volgende bijeenkomst is een extra drukke op 20 juli. Dan worden voor de derde keer de proefveldjes gehooid.

Meer info? Bel (0653947065) of mail r.wolterman@amc.uva.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *