Morgen betaald parkeren in H-buurt

DE PARKEERDRUK in de H-buurt werd te hoog, vandaar dat de gemeente Amsterdam betaald parkeren per 1 mei 2016 invoert. Het besluit daartoe was al genomen en in december 2015 definitief gemaakt.

Het doel van de gemeente Amsterdam is om de hoeveelheid auto’s in Amsterdam te beperken en de stad bereikbaar en leefbaar te houden. Daartoe betaal je in een groot gedeelte van de stad voor het parkeren. Ook in de H-buurt werd de parkeerdruk te hoog en vandaar dat ook daar betaald moet worden!

parkerenhbuurt300Waar in de H-buurt moet betaald worden?
Het betaald parkeren geldt op alle openbare parkeerplaatsen in de H-buurt dus zowel parkeerplaatsen op maaiveld alsook voor de niet afgesloten openbare parkeerplaatsen in de garages. Het (bezoekers)tarief in Zuidoost (ook in de H-buurt) bedraagt € 1,40 per uur.
Suggestie van de Gemeente: Betaal via de mobiele telefoon of parkeer app, dat is sneller en voordeliger, omdat je als parkeerder uitsluitend de daadwerkelijk geparkeerde tijd betaalt.

Alle details over het betaald parkeren en de vergunningen lees je op de website van de Gemeente.

 

Eén reactie op “Morgen betaald parkeren in H-buurt”

  1. Parkeer vergunning voor bewoners en bedrijven. Ik woon niet in de H buurt maar op de Bijlmerplein. Helaas kom ik niet in aanmerking voor een parkeer vergunning voor de H buurt omdat ik op de Bijlmerplein woont. Maar waarom mogen mensen met een bedrijf wel een parkeer vergunning krijgen voor de H buurt. Ik ben ook een bewoner en ik parkeer al jaren in Hoogoord garage. Nu zijn mijn buren en ik van de Bijlmerplein gedwongen om onze auto veel verder te parkeren. We hebben ook kinderen die we elke dag naar school moeten brengen en halen. Wij bewoners van Bijlmerplein zijn hier echt niet blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *