Mini-serie Typisch Kleiburg deze week op TV

In de nieuwe reeks van de documentaireserie “Typisch…!” staat de flat Kleiburg centraal. Een ‘wijk’ van vijfhonderd woningen, verzameld in één groot flatgebouw. Een paar jaar geleden was deze klassieke honingraatflat in de Bijlmer rijp voor de sloop, maar de verpauperde en leegstaande flat kreeg een tweede leven toen het werd omgedoopt tot Klusflat. De buitenkant werd gerenoveerd en de vijfhonderd flats werden voor een laag bedrag verkocht en casco opgeleverd.

Inmiddels woont hier een bonte mix van leeftijden en culturen; allemaal creatieve pioniers die als gezamenlijk doel hebben de flat en de omgeving mooi, kleurrijk en levendig te houden.Typisch Kleiburg! is vanaf 26 maart van maandag tot en met donderdag rond 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De camera’s van ‘Typisch Kleiburg!’ volgen drie weken lang de bewoners van Kleiburg. Ze kijken mee in de moderne leefgemeenschap van het Kleiklooster dat niet alleen eigen bier brouwt, maar ook mensen zonder dak boven hun hoofd een kamer biedt. Ook volgen ze Kwame uit Ghana die verantwoordelijk is voor de schoonmaak van de flat. In zijn thuisland was hij een bekende voetballer met als droom ook in Europa door te breken. Dat lukte helaas niet, maar de altijd vrolijke Kwame is er niet minder gelukkig om. Hoe bevalt de gepensioneerde leraar handvaardigheid Diederick de rol van beheerder van het buurthuis in de flat? Wie zijn de twee buurmannen die iedere vrijdagochtend gaan zwemmen in de Gaasperplas, ook als het bijna vriest? En lukt het de 32-jarige sportinstructeur Philip in Kleiburg zijn droom te verwezenlijken?

Typisch…!

In de dagelijkse documentaireserie ‘Typisch…!’ volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Een jaar lang zien we op NPO 2 iedere drie weken, in een serie van twaalf afleveringen, een uniek portret van een andere buurt; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. De EO en BNNVARA vullen de serie om en om in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *