Milieukids in Geerdinkhof

Kinderen uit Kantershof kunnen op een leuke manier bijdragen aan een leefbare omgeving, zonder troep en vuil.  Ze kunnen met de Milieukids van Geerdinkhof meedoen: 1 x per maand op zondag de wijk in, de tweede zondag van elke maand. De volgende keer is op zondag 13 januari om 14.00 uur; start bij Basisschool Wereldwijs in Geerdinkhof.

De kinderen gaan met knijpers en hesjes aan de buurt door en ruimen alle zwerfafval op, onder begeleiding van vier of vijf ouders. Gemiddeld doen er zes kinderen mee. Het initiatief bestaat al sinds 1994, maar na tien jaar stopte het. Daarna is het in 2009 herstart.

Sabina Guicherit-Sorber en Mieke van Reenen zetten het destijds op om een positieve (opvoedkundige) bijdrage te leveren aan sociaal bewustzijn en het vergroten van de sociale cohesie in de buurt. Hun kinderen waren toen in de leeftijd van 8 en 9 jaar. Nu zijn er weer andere jonge kinderen die hier wonen en voor hen geldt hetzelfde: doe wat voor je buurt! Misschien kunnen de Milieukids ook eens in Kantershof komen of wil iemand hier een afdeling oprichten??

Meer informatie bij Sabina.sorber@planet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *