Mijn God

Imagine IC programmeert korte documentaires over ‘Mijn God’. Van 29 augustus 2012 tot 3 maart 2013 te zien in gebouw Frankemaheerd, op loopafstand van station Bijlmer Arena.

In ‘Mijn God’ vertellen jonge mensen over hun geloofsovertuiging, hun dagelijks leven en de samenleving waaraan zij bouwen. De filmische installatie op 14 schermen is op uitnodiging van Imagine IC gemaakt door Koštana Banović. Zij deed hiervoor veldonderzoek in en vanuit Amsterdam  Zuidoost en Nieuw-West.

De officiële opening is op vrijdag 14 september als onderdeel van het Open Art Weekend in Amsterdam Zuidoost. Vanaf 19.00 uur praat Rikko Voorberg (bekend van Denkstof bij de EO) met bekende rappers als Brainpower en Zanillya over de invloed van het geloof in hun leven.

Imagine IC is evenals de Openbare Bibliotheek Amsterdam gevestigd in gebouw Frankemaheerd en voor het publiek geopend van woensdag tot en met zaterdag. Zie voor de dagelijkse tijden www.imagineic.nl of bel 020-4894866. Bel ook voor school- of groepsbezoek.

Voor steeds meer jongeren in Nederland is het geloof actueel, in het werk, als persoonlijke inspiratiebron en maatschappelijke drive, of als onderwerp van uiteenlopende opinies en soms verhit debat. ZO organiseert Ruben expedities per fiets naar Schiphol om met geloofsgenoten op hoorafstand van uitgeprocedeerde asielzoekers met en voor hen te bidden. Faysals geloofspraktijk is de kickboksschool, waar hij les én afleiding geeft aan jonge kinderen.

Meer lezen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *