‘Meer festivals aan Gaasperplas’

De directeur van Recreatie Noord-Holland, de beheerder van onder meer de Gaasperplas, zegt in De Volkskrant dat de komende jaren de festivals in buitengebieden zullen toenemen. ‘We zitten met allerlei grote partijen om de tafel om nieuwe festivals en concepten neer te zetten. En de bestaande grote festivals verkopen zo snel uit dat ze graag naar twee dagen toe willen. Daarover wordt nu onderhandeld’, aldus Jan Hylkema. In het artikel ‘Festivalparadijs in de polder’ van zaterdag 23 augustus heeft Hylkema het niet alleen over de Gaasperplas maar ook over bijv. Dance Valley in Spaanwoude, Mysteryland in Hoofddorp en Welcome to the Future in het Twiske. ‘Festivals zijn voor ons een steeds belangrijker vorm van inkomsten’, aldus Hylkema.

Met de inkomsten van de festivals (in 2013 netto 1,1 miljoen euro) wordt de natuur in de regio onderhouden, aldus Recreatie Noord-Holland. Hij verwacht dat bijv. Staatsbosbeheer de door hem ingeslagen weg zal volgen.

Natuur
Op de natuur wordt volgens Hylkema goed gelet. ‘Tijdens de vorige editie van Amsterdam Open Air waren twee paren ransuilen aan het broeden aan de Gaasperplas. We hebben toen twee biologen ingehuurd die de hele dag onder die nesten hebben gezeten om op te letten. Dat ging goed, dit jaar is er een derde paartje bijgekomen.’ Over geluidsoverlast rept de directeur niet. Foto: Amsterdam Open Airfestival

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erik
erik
27 augustus 2014 08:51

Nog meer geluidsoverlast. Of het niet genoeg is al die herrie die wij hebben gehad. Gaasperplas festivals diemerbos festivals noem maar op. Ook als een hondenvriend is het extra vervelend het gaasperpark te bereiken En met een festival is het bijna onmogelijk om met de hond te lopen in het… Lees verder »

Hetty
Hetty
27 augustus 2014 19:49

Recreatie Noord-Holland N.V. is niet de beheerder van ons EHS-gebied, dat is Groengebied Amstelland. Maar het typeert de N.V. wel die meent de leiding te hebben, terwijl de N.V. enkel een uitvoeringsorgaan is van een aantal recreatieschappen. Ik heb nog geen verbetering van het Gaasperpark gezien, geen ecologisch onderhoud en… Lees verder »

Petra
Petra
31 augustus 2014 18:58

Als er een festival bijkomt met andersoortige muziek zou dat misschien wel leuk kunnen zijn. Ideetjes: Klassiek aan de Plas of Pinkpop in Amsterdam of zo…