Meepraten over Gaasperdammerwegzone

De bestuurscommissie Amsterdam Zuidoost vergaderde 21 maart 2017 op locatie in het Planetarium. De A9 Gaasperdammerweg en het toekomstige park op het tunneldak waren dé onderwerpen. Dagvoorzitter Jeroen Brunsveld heette welkom en leidde de vergadering.

Allereerst kwamen zeven bewoners aan het woord, als privé persoon of vertegenwoordiger van een organisatie. Zorgen waren  er o.a. over geluidsoverlast, met name voor vermoede evenementen op het groene tunneldak, de luchtkwaliteit bij in- en uitgangen van de tunnel en de mogelijke hoogbouw direct naast de tunnel (zie de rode delen = bouwlocaties in de presentatie van Roy Berents).
Het te laat raadplegen van bewoners (participatie) en de matige communicatie van het stadsdeel over de vergaderingen op locatie. Eén bezoeker: ‘Er zouden veel meer mensen kunnen zijn dan nu. Ik zie alleen maar mensen die “beroepshalve” hier aanwezig zijn.’

Lammert Postma (RWS) en Juanne Rours (IXAS) gaven een gezamenlijke presentatie over de stand van zaken over het project A9 Gaasperdammerweg. Enkele highlights daaruit zie je hieronder.

[nggallery id=160]

Tot slot hield Roy Berents (Ruimte & Duurzaamheid gem. Amsterdam) een presentatie Verkenning gebiedsontwikkeling Gaasperdammerwegzone.
Hieronder de sheets van zijn presentatie met de opmerking erbij dat dit een verkénning is en nog geen plan of project. In mei/juni komen worden er ateliers georganiseerd; breedgedragen verkenningen met een uitnodiging voor iedereen in diverse media.

[nggallery id=159]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *