Marijke van Amersfoort neemt afscheid van Samenspel

Per 1 augustus gaat de directeur van basisschool Samenspel, Marijke van Amersfoort, met vervroegd pensioen: ’40 mooie jaren in Zuidoost. 20 jaar juf en 20 jaar schoolleider! Het zit erop’.  Ze blijft voor een aantal uren haar krachten inzetten voor Zonova (het bestuur van 19 basisscholen in Amsterdam Zuidoost).
In de nieuwsbrief van de basisschool in Kantershof schrijft Marijke: ‘Met natuurlijk pijn in mijn hart neem ik afscheid. Samenspel is mijn kindje. Ik ben gestart in 1982 als juf op Schalmei in Reigersbos. Daar heb ik ongeveer 15 jaar gewerkt. Daarna maakte ik de overstap naar Santenkraam. Na een paar jaar ben ik directeur geworden. In 2005 kwam daar Kruispunt bij en gingen we verder als Kuispunt-Santenkraam. In 2009 kreeg de school haar nieuwe naam. Ik ben er best trots op dat ik indertijd zelf de naam Samenspel heb bedacht. Dat stond en staat nu nog steeds voor alles waar ik voor wil staan (…)
En wat hebben we veel meegemaakt…..Van de fusie van Kruispunt en Santenkraam tot wat de school nu is. Hele spannende dingen, zoals een dak wat eraf is gewaaid, maar ook hele mooie dingen zoals de dag waarop Samenspel ‘Excellente school’ werd en het mega succesvolle Samenspelfestival. Teveel om op te noemen.’

Marijke van Amersfoort was vaak te horen, zien en lezen in de media, waar ze aandacht vroeg voor gelijke kansen voor kinderen, ook in een moeilijke wijk als de Kbuurt. Ook deed ze op diverse manieren moeite -met succes- om leraren te werven. De school was vaak in het nieuws, met (onder meer) beroemdheden die op bezoek kwamen, van Richard Krajicek tot aan koningin Maxima toe.

Medio juli neemt ze in twee bijeenkomsten afscheid van de kinderen, het team en de ouders. Ze draagt het stokje per 1 augustus over aan Jan-Willem van Schendel, nu directeur ad interim van IKC NoordRijk in Amsterdam Noord.

Hieronder enkele memorabele momenten op Samenspel:
-bij haar huwelijk (2016); toekenning Excellente school (2017) en met koningin Maxima (2015). Uitgelichte foto: samen met voormalig stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh (nov. 2016).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *