Mandelaplein of Mandelapark in ZO?

Het Bijlmerpark en plein Hoekenrode in Amsterdam Zuidoost dingen mee voor de naam Mandelaplein of Mandelapark. Op voorstel van de Amsterdamse gemeenteraad kunnen Amsterdammers stemmen op de locatie die het verdient om vernoemd te worden naar Nelson Mandela. De uitslag van de stemming weegt zwaar mee in de besluitvorming van burgemeester en wethouders over de locatie.
De Kop Java, de Sausalitolaan en Stadspark Osdorp komen er ook voor in aanmerking.

n_mandelaDe eind vorig jaar overleden Nelson Mandela heeft in 1990 en 1999 een bezoek aan Amsterdam gebracht. Bij de laatste keer nam Mandela de gouden medaille van de stad Amsterdam in ontvangst. De band van Nelson Mandela met Amsterdam en omgekeerd was bijzonder, de reden voor de gemeenteraad om Mandela te eren door een plein, straat of park in Amsterdam naar hem te vernoemen.

Tot 27 maart 2014 kan gestemd worden. Over de uitslag is geen discussie mogelijk.
Is Amsterdam Zuidoost het meest Mandela-minded? Stem dan op de locatie van uw keuze; het Bijlmerpark of Plein Hoekenrode.

https:

Eén reactie op “Mandelaplein of Mandelapark in ZO?”

  1. Bij mijn voorstel indertijd om het stationsplein het Anton de Komplein te noemen kwamen er bezwaren dat dit niet mogelijk was.

    Nu zitten we met een waaihoek als marktplein dat Anton de Komplein heet.

    Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *