Kloeke Kids uit Kortvoort gaan een dagje uit!

De Kloeke Kids, genoemd naar de Kloekhorststraat  in Kortvoort, hadden genoeg van de troep in hun buurt, zijn rommel gaan prikken en container-adoptanten werven. Vandaag, 11 augustus, hebben ze de mijlpaal van ruim 50 adoptanten bereikt! Dat was een feestje waard. Van Fighting Team Fyeet kregen de kids (ongeveer 12) een dagje uit aangeboden, naar een pretpark naar keuze! Stadsdeelbestuurder Jakob Wedemeijer en gebiedsvertegenwoordiger Joan Bongsomenggolo van het stadsdeel namen de lijst met adoptanten in ontvangst. Kijk HIER voor een live reportage van HartvoordeKbuurt.

Gewapend met flyers en inschrijflijsten trokken zij de wijk door en vandaag hadden zij in samenwerking met Hart voor de Kbuurt, Stadsdeel Zuidoost, website 1104enzo, Buurtgenoten en Verpakkingsvrije Vegan boodschappen aan huis (Jesse) een heuse actiedag! Zij hebben hun eigen modieuze kostuums gemaakt uit afvalmaterialen en hielden een modeshow. Aansluitend kwamen Felicity en Joost optreden. Van buurman Clive (Coronaband) kregen zij een microfoon en een box te leen!

En hier Daisha met haar Afro dance zoals zij dat noemt.

Vanuit de gemeente hebben de Kids kindergrijpstokjes verkregen. Het Kloeke Kidsteam ruimt veelal de straat/buurt op en spreekt ook buurtgenoten aan op vervuilende praktijken.

De kinderen kenden elkaar wel van school en een beetje uit de buurt, maar deze actie droeg bij aan een hechtere band tussen deze club kinderen. Container-adoptanten zijn bewoners die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde container in hun buurt, houden een oogje in het zeil zodat er geen zakken naast geplaatst worden, melden met voorrang volle containers bij de gemeente en houden de boel schoon.

Er is ook een Go-Fund-Me opgericht en er staat ook een donatiepotje bij het Buurtservicepunt.van Michelle. Dit is de link: https://gofund.me/b3941271

Eén reactie op “Kloeke Kids uit Kortvoort gaan een dagje uit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *