Lege Kantorendag succes

De eerste Open Dag Lege Kantoren is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. De opkomst was het grootst in de Frankemaheerd, het voormalige GAK-kantoor en bij de Delflandlaan. Vooral de rondetafelgesprekken werden goed bezocht. Veertien leegstaande kantoren trokken in totaal 1200 bezoekers.

Eigenaren van veertien grote, leegstaande kantoren openden voor één dag hun deuren. Er was van alles te doen en te zien, zoals Koffieproeven, eten bij De Rollende Keukens, oud-Hollandse spelletjes, optredens, een pop-up kunstgalerie en uiteraard waren er rondleidingen door de leegstaande panden. In verschillende kantoren werden rondetafelgesprekken georganiseerd. Deze gesprekken leverden nieuwe ideeën op voor nieuwe bestemmingen van lege kantoorpanden.

Prijsvraag

Eigenaar Rochdale van het kantoor ZoMixed (voorheen Frankemaheerd) in Zuidoost schreef een prijsvraag uit. Degene met het beste idee voor een leeg kantoorpand mag een half jaar gratis gebruik maken van vijftig vierkante meter kantoor en een parkeerplaats. Tijdens de Open Dag Lege Kantoren hebben vijf deelnemers hun plannen gepresenteerd. De beste twee waren ‘Wijkwiskunde’ en ‘Kalte Suppe’. Op dinsdag 16 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens het discussieprogramma ‘Talk of the Town’ in Pakhuis de Zwijger. Tijdens die bijeenkomst zullen wethouder Van Poelgeest, vastgoedeigenaren en bezoekers terugblikken op de Open Dag Lege Kantoren.

Bron: www.amsterdam.nl/gemeente/college/individuele-paginas/maarten_van/redactionele/open-dag-lege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *