Leerling Wereldwijs Amsterdammertje 2012

Nana Frimpong, leerling van OBS Wereldwijs (Kantershof/Geerdinkhof) is Amsterdammertje van het jaar 2012 geworden! De 12-jarige jongen heeft de prijs gekregen vanwege het het organiseren van de sponsorloop op het zomerfeest afgelopen schooljaar. De wedstrijd was georganiseerd door Het Parool.

Frimpong is zondag 13 januari door burgemeester Eberhard van der Laan in de categorie 9-15 jarigen onderscheiden met de nieuwe titel Amsterdammertje van het Jaar. Het feest vond plaats in de Stadsschouwburg.

Op 5 december 2012 overhandigde Nana Frimpong de directeur van ADRA Nederland een cheque ter waarde van €1563,-. voor een project in Nigeria voor kinderen die niet naar school toe kunnen. Het geld verdiende hij door het organiseren van een sponsorloop. Samen met mede-leerlingen van de basisschool Wereldwijs heeft hij zich hiervoor ingezet.

Een jury onder leiding van wethouder Andrée van Es koos tien finalisten en de uiteindelijke winnaar. Er is een kort filmpje gemaakt en de kinderen zijn gepresenteerd op de website van Het Parool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *