Lancering Burgeracademie en LeefZO!

DE LANCERING VAN DE BURGERACADEMIE (BA) en LEEFZO! – een BA-project – werd gistermiddag bijgewoond door zo’n 100 personen. Een opsteker voor de organisatoren Venzo en SouthEast.

Handan Aydin, directeur (van de fysieke locatie) SouthEast: ‘Het gebouw gaat over een leven lang leren.’ Huurders als onderwijsinstellingen, Venzo met de Burgeracademie als opleidingspoot geven daar inhoud aan. Kenny Zschuschen, directeur Venzo, is blij met die samenwerking met SouthEast.

Bij de Burgeracademie in Amsterdam Zuidoost komen vraag en aanbod over kennisoverdracht samen. Burgers, organisaties en bedrijven delen op een toegankelijke manier kennis, ervaring en expertise. Voor iedereen die dat wil, is er nu de mogelijkheid tot het geven of volgen van een divers cursusaanbod en je op deze manier verder te ontwikkelen.

leefzo_voorlichters300Project LeefZO! is gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl onder de inwoners van Stadsdeel Zuidoost. Vijftig inwoners worden onder de paraplu van de BA opgeleid tot LeefZO! voorlichter. Zij zullen vervolgens voorlichting geven aan inwoners van Zuidoost over gezonde voeding en beweging, en die personen doorverwijzen. En dat hoeft niet (altijd) geld te kosten! Als specialist op het vakgebied of als ervaringsdeskundige kunnen zij als geen ander enthousiasmeren iets aan obesitas te doen.

leefzo_urwinIn zijn openingswoord onderstreepte Urwin Vyent, bestuurder in Amsterdam Zuidoost, het belang van een goede en gezonde leefstijl. Zuidoost is na Nieuw-West het ‘zwaarste’ stadsdeel. Hij zet daar hoog op in, met subsidie, maar de doelstelling obesitas terug te dringen moet ook worden gehaald.

Leefzo_groen300Bezoekers konden tijdens een afsluitende quiz met groene (juist) of rode briefjes (onjuist) aangeven wat ze van de gezondheidsinstellingen dachten te weten. Sommige antwoorden bleken onjuist, andere weer net niet helemaal goed.
Na afloop waren er gezonde hapjes en drankjes in de Juicebar (bij de Yoga) in het SouthEast-gebouw. De sprekers waren beschikbaar voor nadere informatie.

Neem voor meer informatie contact op met Venzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *