Laatste overleg bewoners-Rijkswaterstaat en schouw Huntumdreef succes

Vorige week, op een zonovergoten dag, heeft het laatste overleg plaatsgevonden van Rijkswaterstaat/IXAS en de Actiegroep Gezondheid Gaasperdammerweg (AGG), geheel in stijl op het dak van de tunnel. Jarenlang voerde de actiegroep -met vertegenwoordigers van bewonersgroepen langs het tracé van de A9 in Zuidoost- overleg in het zogenoemde Vinger aan de Pols-overleg. Omgevingsmanager Marcel Hoogsteder van RWS was blij dat de plannenmakers ‘scherp zijn gehouden’ door de AGG. Later dit jaar draagt RWS/IXAS het traject over aan de gemeente. Het is wel de bedoeling dat er een vergelijkbaar overleg komt: het Parkmakersoverleg.

Bij een korte wandeling over het toekomstige park bleek dat er nog veel moet gebeuren voordat het tunneldak op een park gaat lijken. In november/december 2021 wordt door de gemeente gestart met het planten van bomen en struiken.
Gevraagd naar waarom de trap bij de brug over de Gaasp zo ver van de Provincialeweg ligt en ook niet te zien is als je daar bent, was het antwoord dat dat niet eerder mogelijk was vanwege warmteleidingen die er in de grond lopen.  Er komt nog een schouw voor alle losse eindjes, zoals het groendeel langs de wand van de A9 aan de kant van de Provincialeweg/Langbroekdreef.

De inwoners van Kantershof ervaren weinig profijt van de tunnel. Daarom is aan RWS gevraagd om in  de wijk metingen te doen naar fijnstof en geluid en deze te vergelijken met eerdere metingen. Ook bleek dat de situatie aan de Kromwijkdreef voor fietsers en voetgangers voorlopig niet verbetert. Het fietspad langs de Kromwijkdreef (naar het Gaasperpark) stopt nu voor de brug (tegenover de Kwikfit). Dit is verkeerd ingeschat en kan nog wel een jaar duren.

Schouw Huntumdreef
Ook al afgelopen week was er een schouw bij de toekomstige voetgangersoversteekplaats op de Huntumdreef met vertegenwoordigers van AGG en ambtenaren van de gemeente. Het resultaat: aanpassingen om de oversteekplaats op het tunneldak veiliger te maken zoals: drempels, smileys, betere bebording, paaltjes, voetgangerssluizen e.d. Al langere tijd brengt de AGG deze potentieel onveilige en gevaarlijke oversteek onder de aandacht.

Als op 9 oktober de hekken verdwijnen en het dak van de tunnel open gaat is de vrees dat voetgangers een makkelijke prooi zijn voor de auto’s die omhoog rijden naar het dak en de voetgangers (te) laat zien. In de plannen was niet voorzien in een veilige oversteek, slechts een paar ‘kanalisatiestrepen’.

De AGG is blij dat de gemeente toch geluisterd heeft naar de bezwaren van de bewoners.

2 reacties op “Laatste overleg bewoners-Rijkswaterstaat en schouw Huntumdreef succes”

  1. Ook graag dat er geen wandelpad is naar busstation vanuit K buurt, na 2x stoplichten eindigt het voetpad en moet je naar links en achter het hotel langs naar de busstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *