Laatste kans voor garage Kempering

BEZOEK GARAGE KEMPERING Stadsdeel Zuidoost peilt nog één keer de belangstelling onder (creatieve) ontwikkelaars die de lege parkeergarage Kempering en het kantoorgebouw ernaast voor tien jaar een tijdelijke invulling willen geven. Plannen indienen kan tot 31 augustus 2016. De garage kan bezocht worden op donderdag 14 juli om 10.00 uur. Aanmelden via de mail bij f.speerstra@amsterdam.nl.

Op Facebook schrijft Platform K-buurt: ‘Garage Kempering staat helaas al 6 jaar nutteloos te zijn voor buurt, stadsdeel en regio. De twee gebouwen en de omgeving verloederen. Over een monumentstatus wordt gepraat. Zonder een goede aanwinst voor de K-buurt en zonder het hoognodige verfraaien zien velen de garage liever gesloopt. Het bestemmingsplan schrijft gemengde voorzieningen met woningen erboven voor. Een invulling voor 10 tot 15 jaar voor dubbele containerwoningen is denkbaar.

De garage, eventueel een herbouwde, kan als Park & Ride fungeren, zeker nu er o.a. door parkerende forensen parkeerschaarste is bij Kameleon. Het autoverkeer zal toenemen (zie verbreding A9); het weren ervan uit de binnenstad idem. Het door bewoners verafschuwde plan voor bebouwing van het plein voor buurthuis Bonte Kraai zal tevens 40 parkeerplaatsen kosten. Op het dak van de garage, nu een grauw grijs voetbalveld, is conform de wens van het stadsdeel plek voor stadstuinbouw. Met plantenbakken en mini-kasjes is er een weelderige daktuin te maken. Tevens tuincentrum? Het dak is afsluitbaar. In de garage waren al evenementen. De vloer is niet geschikt voor zware belasting.

Kantoordeel
Het kantoorgebouw heeft zo’n 30 grote kamers. De kamers zijn geschikt voor de door het stadsdeel zo gewenste kleinschalige en ambachtelijke bedrijvigheid. Er zijn mogelijkheden plenty: bedrijfsverzamelgebouw met leerwerkplekken, ruimten voor zelforganisaties, start-ups en app-builders, culturele hotspots, prethal voor kids, skischool, skeelerramp, oefenruimte voor bands, etc. Of een cluster consulaten c.q. buitenlandse stemlokalen; lekker dichtbij voor de vele migranten in de regio. In het souterrain zou een Turks badhuis kunnen komen. Er zijn al uitgewerkte plannen voor een cultureel (familie)hostel erboven met een theehuis op 2-hoog. Ook musea zijn geopperd: Museum van het Wonen (World of Roofs) met de nu nog opgeslagen fraaie maquettes van de Bijlmer. Of een museum van migratie (World of Roots). Ook een Kashba Kempering met curiosa, exotica, kunst, gadgets en home mades is genoemd. Andere ideeën? Noem ze aub in een reactie. Of maak met een investeerder een business plan.’

Meer informatie zie HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *