Kunstworkshops met vluchtelingvrouwen


 

 

 

 

 

 

 

Vanuit het CEC wordt er een nieuw kunstproject georganiseerd in september 2011. Dit project wordt geleid door Stefanie Singer en Pauline van der Meer ( stagiaires van het CEC). Het betreft een Community Art Project, genaamd Little Things. Zij zijn voor dit project op zoek naar 10 vluchtelingvrouwen die het leuk zouden vinden om te participeren in 4 kunstworkshops in september. De workshops zien er als volgt uit:
In workshop 1 worden onder leiding van Tessa Persijn gedichten gemaakt gebaseerd op een selectie van 2 foto’s. In workshop 2 wordt kunstenares Suzan Kolen uitgenodigd om met de vrouwen in het naaiatelier van het CEC de gedichten te borduren op textiel. Workshop 3 introduceert de collagetechniek. Van de foto’s die gemaakt zijn, voorafgaand aan de workshops, wordt een collage gemaakt. Ook wordt de ‘street of sculptures’ bezocht in Amsterdam Zuidoost. Aan het eind van workshop 3 worden voice recorders uitgedeeld aan de vrouwen. Zij nemen hiermee thuis een persoonlijk geluid op. Dit kan de taal van hun moederland zijn of een lievelingslied. In workshop 4 wordt het gedicht, de collage en de voice recorder in een koffer geplaatst.

De eindexpositie, die plaatsvindt in het atrium van het CEC, bestaat uit 10 koffers met deze persoonlijke geluiden, gedichten en collages.

Het laatste nieuws hoor je van Stefanie Singer & Pauline van der Meer . Te bereiken via littlethings@ceczo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *