Kromwijkdreef gaat dicht en ‘verdwijnt’

Van maandag 15 mei tot en met uiterlijk dinsdag 23 mei sluit IXAS de Kromwijkdreef ter hoogte van de snelweg af voor zowel auto’s als fietsers en voetgangers. In deze week wordt de Kromwijkdreef verlegd naar het dak van de tunnel en de hulpbruggen verwijderd. De Huntumdreef gaat uiterlijk 14 mei weer open voor autoverkeer.

Kromwijkdreef op het tunneldak
Direct naast de plek waar de Kromwijkdreef nu de snelweg kruist, is een deel van de tunnel klaar. De Kromwijkdreef komt hier op het tunneldak te liggen. Vanaf maandag 15 mei sluit IXAS de Kromwijkdreef af en verwijdert ze de hulpbruggen. Tegelijkertijd verlegt NUON aan de zuidzijde van de snelweg de warmteleiding. Daarna bouwt IXAS de nieuwe Kromwijkdreef over het tunneldak heen. Uiterlijk dinsdagavond 23/5 om 22.00 uur gaat de Kromwijkdreef weer open voor verkeer. Zodra de weg verplaatst is, is er op de oude plek van de Kromwijkdreef ruimte om de tunnel te kunnen bouwen.

Omleiding
Autoverkeer wordt omgeleid via de Karspeldreef, de Gooiseweg en de Langbroekdreef. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het tunneltje onder de metrolijn, de Kemiriestraat, de Kerriestraat, de Krombekstraat, het Nellesteinpad en het Gaasperdammerpad. Zie ook het kaartje.

S113 af en toe dicht
De afrit S113 Kromwijkdreef is gedurende de afsluiting open, behalve op maandag 15 mei. Dan is de afrit, net als elke week, dicht voor levering van materiaal voor de bouw van de noordelijke Brug over de Gaasp. Mogelijk is de afrit gedurende de week nog een keer kort dicht om de aansluiting van de afrit op de nieuwe Kromwijkdreef te maken.

Juni damwandwerkzaamheden
In juni verwijdert IXAS de damwanden waar de hulpbruggen op steunden en komen er damwanden voor een waterkelder die bij de Kromwijkdreef gebouwd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *