Komt er een Kwakoe Festival 2012?

Twee partijen mogen van de deelraad hun plannen voor de organisatie van Kwakoe 2012 verder uitwerken. Op 1 maart moet duidelijk zijn, of het Festival doorgaat en wie het organiseert.

Het Kwakoe Festival wordt sinds 1975 elk jaar tijdens zes weekeinden in juli en augustus gehouden. Oorspronkelijk was het een Surinaams festival, maar het groeide als snel uit tot een multicultureel feest.
Kwakoe was al jarenlang een groot succes met zo’n half miljoen bezoekers, maar bleef een financieel en organisatorisch zorgenkindje. Omdat een garantstelling van de Stadsdeelraad in 2011 uitbleef kwam er ook geen vergunning voor de organisatie van Kwakoe in 2011. Ook een ‘uitgeklede versie’ ging niet door.

In het afgelopen najaar deed de SP het voorstel dat de gemeente Kwakoe zou organiseren. De gemeente zou de regie in handen hebben en de financiële afhandeling controleren. Bovendien zou de gemeente Amsterdam zich zakelijker kunnen opstellen, omdat er minder banden tussen de organisatoren en de gemeente bestaan anders dan die met het stadsdeel.

Inmiddels hebben zich bij de Deelraad van Amsterdam Zuidoost zes partijen gemeld voor de organisatie van Kwakoe 2012. Twee ervan krijgen de komende maand gelegenheid de plannen voor het festival, de organisatie en hun financiële onderbouwing verder uit te werken.
Op 1 maart wil het stadsdeel uit de twee kandidaten de beste partij voordragen voor de vergunning.

Eén reactie op “Komt er een Kwakoe Festival 2012?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *