Koken, tuinieren: kan ook in het hospice!

Twee bijzondere verpleegkundigen uit Zuidoost zijn ruim drie jaar bezig geweest om hun droom te verwezenlijken, en inmiddels is dit hen gelukt: het hospice voor Amsterdammers in Zuidoost is geopend in Kelbergen! Heel speciaal, want na drie jaar staat het huis, de verbouwing is afgerond, samen met veel mensen is het huis compleet gemaakt. De eerste gasten zijn al in het in huis opgenomen en met de vrijwilligers en team verpleegkundigen liefdevol verzorgd, tot het einde van hun leven. Het team is hier dankbaar voor!

Om die goede zorg te kunnen blijven geven moet het team van vrijwilligers groeien, vandaar deze dringende oproep.
het hospice zoekt mensen met compassie die graag in gezamenlijkheid de gasten en hun dierbaren willen omringen met liefdevolle zorg. Wat is zorgen in een hospice?  Je helpt mee met de zorg van de gasten, maar ook zorg je voor de familie en naasten van
de gasten. Gezocht worden mensen in de zorg, als gastvrouw of kok. Maar ook in de tuin, het huishouden… Je krijgt van het hospice een prachtige opleiding en zorgvuldige, professionele begeleiding.
Een hospice is een liefdevol huis waar iedereen welkom is in de laatste fase van het leven om met warme zorg samen met familie en vrienden dat laatste stukje te delen. Zij allen zijn van harte welkom, wanneer de zorg thuis of in het ziekenhuis niet meer mogelijk of
wenselijk is. In het hospice krijgt iedereen ruimte om bij het proces van sterven en afscheid nemen op zijn of haar wijze met eigen tradities, gewoonten en rituelen dit leven af te ronden. Immers er zijn in Zuidoost wel meer dan 100 culturen!

Voor dit huis hebben wij steun nodig, veel mensen, veel middelen en veel inzet, maar ook steuntjes in de rug op welke wijze dan ook worden warm ontvangen. Word vrijwilliger of denk met ons mee……….
Het hospice hoopt van harte op jullie betrokkenheid en kom gerust eerst bij ons langs: Kelbergen 189.
Team Hospice Zuidoost, kijk ook op: https://www.hospiceamsterdamzuidoost.nl/  

020 765 1800
info@hospiceamsterdamzuidoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *