Kan voedsel verbinden? Praat mee met onderzoekers

De Vrije Universiteit en de stichting Voedsel Verbindt willen onderzoeken hoe het voedselsysteem inclusiever kan worden. Op woensdag 10 mei is er een bijeenkomst bij stichting Carabic van 17.30 – 20.30 over. Bij deze bijeenkomst vertellen vertegenwoordigers meer over het onderzoeksproject. Zij zijn vooral benieuwd naar wat ondernemers, (hulp)organisaties, bewoners en andere partijen die zich bezighouden met voedsel of daaraan gekoppelde onderwerpen zelf vinden van het voedselsysteem.

Ze hopen inzichtelijk te krijgen wat er speelt om vervolgens samen te verkennen hoe ons onderzoek eventueel bij kan dragen aan de wensen en vragen binnen Zuidoost. Het idee is dus dat het onderzoek echt afgesteld wordt op datgene waar behoefte aan is in Zuidoost.

In september 2022 is een groot Europees onderzoeksproject genaamd FoodCLIC van start gegaan bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU), dat gaat over het betaalbaarder, gezonder en duurzamer maken van voedsel. De Stichting Voedsel Verbindt trekt binnen dit project samen op met de VU. Binnen de Metropool Regio Amsterdam wordt onderzoek gedaan naar de voedselomgeving. De onderzoekers hopen zich de komende jaren (in ieder geval t/m 2027) te verbinden met o.a. Amsterdam Zuidoost.

Locatie: Mijehof 404. Laat even weten of u komt, dan staat er een bordje eten klaar!

Ruben Smolders, Project Manager & Living Lab Coordinator FoodCLIC, ruben.smolders@voedselverbindt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *