(Klei)Klooster tussen de kerken

Een klooster voor de Bijlmer in Kleiburg.  Twee Amsterdamse kerken starten midden in de Bijlmer een klooster. Een plek om op adem te komen, tijdelijk onderdak te vinden of deel te nemen aan de gebeden.
Initiatiefnemer Johannes van den Akker zoekt christenen die een eigen woning willen kopen in het (Klei)klooster. ‘Er zijn kerken voldoende in Amsterdam-Zuidoost, maar er is nog volop ruimte voor christenen die hun geloof handen en voeten willen geven. Wie mee wil doen, kan zich bij het Kleiklooster melden.’

Het klooster vormt het hart van een geloofsgemeenschap die zich inzet voor de mensen in de buurt. De gemeenschap strijkt neer in de klassieke Bijlmerflat ‘Kleiburg’ en wil een aantal woningen op een galerij kopen. De flat leent zich uitstekend voor dit initiatief.’

kleiklooster400Het klooster biedt straks de mogelijkheid voor tijdelijke opvang van mensen in nood en een buurtkamer voor andere flatbewoners. “Het moet een gastvrije plek zijn en mensen in de buurt helpen waar het kan. Van klussen tot boodschappen doen, van sporten tot koffie drinken. Of gewoon een luisterend oor bieden. ”

Het Kleiklooster volgt de eeuwenoude kloostertraditie. “Niet leven als teruggetrokken monniken, maar met de voeten in de klei”, aldus Van den Akker.

Geïnteresseerden kunnen zich melden op kleiklooster.nl. Op de website vind je ook meer informatie over de locatie, kosten en achtergronden.

Eén reactie op “(Klei)Klooster tussen de kerken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *