Kleiklooster begint brouwerij in ZO

Het Kleiklooster in de flat Kleiburg, dat Kleibier maakt, wil een brouwerij in Zuidoost beginnen. Tot nu toe wordt het bier elders gebrouwen. Er is al een locatie op het oog: een terrein naast Ikea. Het Kleiklooster is een crowdfundingcampagne begonnen om de brouwerij te kunnen realiseren. In een nieuwsbrief aan mensen die eerder de campagne steunden om het bier te kunnen brouwen staat onder meer:

‘De vraag naar het kloosterbier uit de Bijlmer groeit. Dus, we begonnen langzaam weer te denken aan onze allergrootste droom: een brouwerij in de Bijlmer. Die droom werd ineens een kans, toen de gemeente Amsterdam vroeg of we interesse hadden in een ongebruikt parkeerterrein naast de IKEA. De gemeente wil daar graag een levendige, groene plek van maken. En of wij daar als brouwerij onderdeel van wilde worden. We zijn met hen in gesprek gegaan en met alle partijen die erbij betrokken zijn. En ja, we willen er onderdeel van worden. Een eigen brouwerij, met een proeflokaal! Een droom komt uit.

Echter, voor niets gaat de zon op. Daarom starten we 19 maart een crowdfunding. Er zijn al verschillende investeerders betrokken, die het voor ons mogelijk maken deze droom te realiseren. Via CrowdAboutNow willen we nog de benodigde €150.000,- ophalen. Dat gaan we doen door het aanbieden van te gekke rewards, zoals champagneflessen met ons klooster, de Kleiburg-bus als legopakket en Rondje Van De Zaak bij de vrijdagmiddagborrel. Ook geven we leningen uit, met een mooi rendement en fijne extra’s zoals kortingskaarten en proeverijen.

Via brouwerijkleiburg.nl en via Facebook zal onze crowdfunding op de voet te volgen zijn.’ Foto: een vat op het terrein Foto: Kleiklooster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *