Kleibier goed ontvangen

De presentatie afgelopen zaterdag van het Kloosterbier in de Nachtegaal heeft al tientallen ‘investeerders’ opgeleverd. Het Kleiklooster, dat na de zomer zijn intrede doet in een aantal flats in het gerenoveerde Kleiburg, wil door middel van crowdfunding de stap gaan zetten naar de eerste 2400 liter bier. Doel hiertoe is het ophalen van 10.000 euro. Uiteindelijk wil het Kleiklooster toe naar een eigen brouwerij en dito ketels. Stadsdeelbestuurder Emile Jaensch proefde het eerste Dubbel Blond biertje en was onder de indruk. Hij proefde ‘gerstemout, tarwe, haver, pandangrijst en een hint van palmsuiker. Ik ben prettig verrast met deze frisbittere DubbelBlond van 7,7 %.’

Jaensch is blij met de mensen van het Kleiklooster: ‘Ze laten met hun kloostertuin goed zien welke mogelijkheden ondernemende bewoners hebben in ons stadsdeel. Daarnaast geven ze letterlijk kleur aan het gebied en draagt het Kleibier bij aan de mogelijkheid de Bijlmer te ervaren.’ Als dank kreeg Johannes van den Akker, toekomstige abt van het Kleiklooster, het boek Ridders in de Bijlmer van Evert Voskuilen.
Het bubbelblonde bier is gebrouwen door Thomas Hermsen van Deep Thoughts Brewing. Volgens deze deskundige is blond bier moeilijk: ‘Je proef elk ingrediënt.’ Verbindende factor is pastor Martijn Horsman.

Zie voor meer info en opties om mee te op www.brouwerijkleiburg.nl

[nggallery id=121]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *