Kikkenstein krijgt verticaal bos

100 BOMEN OP NATIONALE BOOMFEESTDAG NAAR FLAT KIKKENSTEIN. De stichting Urban Street Forest geeft op 22 maart, Nationale Boomfeestdag, 100 bomen aan de bewoners van de flat Kikkenstein om zo een “verticaal bos” te creëren. Burgemeester Van Der Laan heeft toegezegd het evenement ’s ochtends tussen 10.30 en 10.45 uur te willen openen.

Met scholieren
Scholieren van de naastgelegen basisschool De Blauwe Lijn gaan de bomen onder begeleiding van de Stichting in bakken planten voordat ze aan de bewoners worden weggeven. De leerlingen krijgen voorafgaand aan dat evenement een educatieve presentatie over het belang van bomen planten. Bomen zijn mooi, dempen geluid, nemen CO2 op en trekken vogels aan.

Firma Donkergroen sponsort de bomen en de grond. Deze bomen van Donkergroen zijn speciaal gekweekt om ook fijnstof af te vangen.

Bomen voor een ontwikkelingsland
Voor iedere boom op een balkon, plant Urban Street Forest er bovendien eentje in een ontwikkelingsland om verwoestijning tegen te gaan. Hierbij werken ze samen met de plaatselijke boeren. Zo wordt hun land weer vruchtbaar en brengen zij meer producten op de markt.

Illustraties: website stichting Urban Street Forest

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald Blonk
Ronald Blonk
10 maart 2017 17:55

Beste mensen,

Waar komt deze info vandaan?
Wie zijn Urban Street Forest?

Want ik zit nog wel met een paar dringende technische, veiligheids- en juridische vragen.
Met vriendelijke groet,

Ronald Blonk
bestuurder VvE Kikkenstein.

Radboud
Radboud
Antwoord aan  Ronald Blonk
12 maart 2017 18:26

Hoi Ronald, ik ken de groep Urban street forest van de Postjesweg. Daar hadden zij speciekuipen met struikjes gedoneerd aan bewoners, om op het balkon te zetten en zo de wijk te vergroenen. Ik vermoed dat het zoiets is, dus gewoon bij zoveel mogelijk bewoners een boompje of struikje in… Lees verder »

Ronald Blonk
Ronald Blonk
Antwoord aan  Radboud
13 maart 2017 08:52

Hoi Radboud, Een speciekuip van 90 liter, gevuld met aarde weegt ruim honderd kilo. Ik denk dat je heel snel boven de maximaal toelaatbare belasting uit komt. Ik wil wel zeker weten dat we niet het risico lopen dat die kuip op 9 hoog straks met balkon en al naar… Lees verder »

Rob Alberts
Rob Alberts
22 maart 2017 08:29

De opmerkingen van Ronald worden op mijn blog ook al aangehaald.
Het simultane planten van bomen in andere landen spreekt mij aan.
Daarom heb ik er ook een blog aangewijd.

Graag hoor ik hoe dit uiteindelijk wordt uitgevoerd, rekening houdend met de opmerkingen van Ronald.

Boomvriendelijke groet,