Keurmerk Zorgboerderij Bijlmerweide

De Bijlmerweide is naast kinderboerderij ook zorgboerderij. Mensen met een beperking of met problemen kunnen er werken. Ze maken daardoor (weer) onderdeel van de samenleving uit.
Dat De Bijlmerweide daarmee een buitengewone prestatie levert is de landelijke Federatie van Landbouw en Zorg niet ontgaan.
kermerk_kb_bijlmerweide300Vandaag was het dan ook feest en er was meer. De eerste handeling was de onthulling van een bord bij de ingang waarmee de heer Meerema van MBO Groenhorst Almere Kinderboerderij de Bijlmerweide als (een van) hun officiële opleidingslocaties erkent.
Vervolgens ging het hele gezelschap richting de boerderij waar beheerder Reynier Meyjes een welkomstwoord deed en de heer De Wit van Landzorg (de federatie van Landbouw en Zorg) introduceerde.
Na diens speech was het woord aan bestuurder Urwin Vyent (zorg). Vyent schetste het belang van deze zorg/woonboerderij in Amsterdam Zuidoost om tot slot het welverdiende kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ officieel te onthullen. Hij deed dat met de hulp van ‘Pino’.

Pino was voor deze gelegenheid stand-in. ”Hoe je nu precies een kip vasthoudt” zou oorspronkelijk onderdeel van het openingsritueel zijn, maar door maatregelen rond de vogelgriep ging dat niet door.

[nggallery id=99]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *