Burendag K-buurt start vandaag de 2 weken van 1104

Vanaf vandaag gaat het LOS in K-buurt

Heel veel actieve bewoners hebben zich ingespannen om voor hun buurtje of flat iets leuks te organiseren voor K-buurt burendag. En het lijkt droog te blijven !

Zie het hele K-buurt burendagprogramma op www.bit.ly/kbuurtburendag kaartje.

Daarna gaan we 2 weken van 1104 vieren, buurt organisaties die hun deuren open doen of speciale evenementen organiseren, elkaar leren kennen en waarderen. Kunstenaars Kruitberg, Moskee, Winkeliers Kameleon, Leger Des Heils, Jeugdcentrum K-buurt The Bright Side, African Roots Movements, K-zone Sports, Kleiklooster, Buurthuizen en wijkcentra, Skatepark DIY, Buurteams Zuidoost, Stichting !Woon, Kraaibundel en vele anderen doen mee en ondersteunen.  Vorig jaar was het programma te vol voor 1 week, daarom proberen we dit jaar hoe het is om het over 2 weken te spreiden. 

Download het hele programma van de weken van 1104 via http://www.bit.ly/programma2022weken1104 

of kijk voor het laatste nieuws op www.1104enzo.nl/deweekvan1104

Wil je ook nog iets toevoegen aan het programma, neem dan contact op 

1104 together Het weekend 24/25 september is om samen af te sluiten met een gemeenschappelijk programma onder de metrobaan wat iedereen kan samenbrengen en het mooiste van de K-buurt te laten zien, met een jongerendag / talentenjacht en multiculturele manifestatie. Voor iedereen die het woord samen niet alleen uitspreekt maar ook de daad bij het woord voegt. Vorig jaar waren er nog diverse parallelle programma’s op de afsluit dag, dit jaar is iedereen uitgenodigd echt samen te komen.

Een deel van waarde die zoiets de buurt brengt is al gebracht.  De weg er naar toe is net zo belangrijk als het feestje zelf : Zo maar een greep: het brengt het actieve senioren van de diverse senioren complexen in de K-buurt bij elkaar, het brengt bewoners en wijkorganisaties met elkaar in contact, het activeert allerlei bewoners zich samen in te zetten. En dit in het kwadraat! Het is echt geweldig.

Gister  was ook de eerste video briefing: Jongeren van de buurt zullen iedere dag een video impressie serveren via een www.kbuurt.tv video die we op de socials posten, waarmee we ook het programma van de volgende dag nog even onder aandacht kunnen brengen, Dus volg

www.1104enzo.nl (je kunt je daar ook opgeven om de berichten per email te ontvangen)

www.facebook.com/hartvoordekbuurt

www.instagram.com/hartvoordekbuurt

of wordt lid van de sociale appgroep van de K-buurt via de link www.bit.ly/allemaalkbuurt 

 

Tegelijk moeten we ook eerlijk zijn, de weg was ook geplaveid met hobbels: we hebben qua financiering veel hoeken van veel kamers gezien, maar nog weinig (geen, maar we blijven hopen) centen gezien vwb financiële ondersteuning vanuit stadsdeel / buurtbudget. Iedereen doet zijn/haar best en toch lukt het niet. Zie ook http://hartvoordekbuurt.blogspot.com/2022/09/het-geld-is-er-maar-komt-niet-door-die.html Het is frustrerend zo afgeleid te worden welke aandacht niet naar de productie van het event heeft kunnen gaan zoals de buurt die verdient. Ja, ook veel mooie dingen moesten gecancelled worden of staan nog on hold. Zo zou er normaal al op iedere deurmat een boekje liggen met info over activiteiten en info over de buurt. Dat is nu niet het geval. Dit is even wat gedaan kon worden. Het doel lijkt uit het oog verloren wordt waar het buurtbudget geld voor is, terwijl dat doel toch echt voorop zou moeten staan. Het is zaak hier samen met de gemeente van te leren en snel structureel verbeteringen te implementeren.

Maar nu eerst dat wat wel kan…. !

SamenSterk SamenKbuurt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *