Karspelhof II wordt bebouwd

Ontwikkelaar Synchroon gaat Karspelhof 2B bebouwen, naast het huidige Karspelhof 1 ofwel Laag Kouwenoord. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2016. Samen met Geurst en Schulze Architecten en communicatiebureau De Wijde Blik heeft Synchroon een plan gemaakt voor een tuindorp van 150 klimaatneutrale eengezinswoningen. Circa tweederde van het bouw bestaat uit huurwoningen in het goedkope en ‘middeldure’ huursegment.

De selectie is uitgeschreven door Stadsdeel Zuidoost. Bestuurder Emile Jaensch: ‘In het plan van Synchroon en Geurst en Schulze Architecten wordt een modern en eigentijds tuindorp gerealiseerd. Karspelhof 2B wordt bovendien een klimaatneutrale buurt. Hiermee wordt de wijk Karspelhof afgerond en er wordt weer een nieuwe stap gezet  met  de vernieuwing van de Bijlmermeer.’

Synchroon is een projectontwikkelaar uit Zoetermeer en is een dochteronderneming van TBI-holdings uit Rotterdam. Het bedrijf bestaat uit mensen die zich bezig houden met acquisitie & conceptontwikkeling, projectontwikkeling & procesmanagement en marketing & verkoop, zowel voor winkel- als woningbouwprojecten. In totaal werken er ongeveer 40 mensen bij Synchroon.

Momenteel worden aan de andere kant van het fietspad ruim 200 woningen voor jongeren gebouwd. Dat moet eind dit jaar klaar zijn. Foto: zicht vanuit Laag-Kouwenoord op het nu nog lege terrein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *